U Sarajevu predstavljeni CITROËN C-ELYSEE i novi PEUGEOT 301

U sarajevskom hotelu Courtyard by Marriott jučer je upriličena promocija dva nova modela koja dolaze iz porodice PSA. Riječ je o modelima Citroën C-Elysée i Peugeot 301.

1527

Citroën C-Elysée je dizajniran prvenstveno da bi zadovoljio očekivanja međunarodnih tržišta, a proizveden je uz primjenu sveobuhvatnog znanja marke Citroën. Kada je u pitanju Peugeot 301 ovo je prvo vozilo posebno razvijeno od strane tržišne marke za automobilski segment B limuzina. Namijenjen je kupcima na međunarodnim tržištima koji su u potrazi za limuzinom s  kojom bi naglasili svoj status.

Novi Citroën C-Elysee: Udoban i statusni automobil

Citroën danas predstavlja novi C-Elysée. Troprostorna limuzina namijenjena međunarodnom tržištu obilježila je dvostruki uspjeh tržišne marke: prodajni uspjeh sa više od 400 hiljada prodanih primjeraka od ulaska na tržište krajem 2012. godine i to na velikim tržištima kao što su Kina, Turska i Alžir, te sportski uspjeh s tri naslova svjetskog prvaka među konstruktorima na prvenstvu FIA WTCC. Osim toga, došlo je do promjena u dizajniranju novog modela, od sada ima izrazitiji prednji dio, zadnja 3D svjetla, novi ukrasni profil, nove 16-inčne aluminijske felge i dvije nove boje karoserije. Vozilo, koje je popularno zbog udobnosti i kvalitete boravka koju pruža, obogaćeno je tehnologijama za jednostavniju vožnju, između ostalog, sistemima Citroën Connect Radio i Citroën Connect Nav sa 7-inčnim ekranom na dodir. Model će se naći u prodaji od prvog kvartala 2017. godine.

Redizajn prodajne i sportske uspješnice

Sa svojim stilom, karakteristikama i funkcijama namijenjen je kupcima koji su u potrazi za kvalitetnom i dostupnom troprostornom limuzinom. Vozilo, koje se krajem 2012. godine prvi put našlo u prodaji u sredozemnoj regiji, a krajem 2013. godine i u Kini, etabliralo se kao prodajna uspješnica marke na značajnim tržištima kao što su Kina, Turska i Alžir. Od početka prodaje do danas prodano je više od 400 hiljada vozila C-Elysée širom svijeta. U 2015. godini bilo je registriranih 117 hiljada vozila C-Elysée, od toga skoro 90 hiljada u Kini. Iste godine je C-Elysée postao dostupan u nekim evropskim državama kako bi članovi Citroënove mreže mogli prodavati one primjerke koje su do tada prodavali vanjski zastupnici.

Tržišni uspjeh modela na glavnim tržištima pratio je i uspjeh vozila C-Elysée na svjetskom prvenstvu FIA WTCC. Citroën je tokom tri godine učestvovanja osvojio tri naslova svjetskog prvaka među konstruktorima i tri naslova svjetskog prvaka među vozačima. Vozilo C-Elysée WTCC, koje je omogućilo još bolju prepoznatljivost ovog modela i tržišne marke Citroën, danas prepušta svoje mjesto novoj sportskoj avanturi s novim modelom Citroën C3 koji će se takmičiti na prvenstvu FIA WRC.

Sratna cijena novog modela C-Elysee iznosi 19.338,00 KM sa uračunatim PDVom, a u pitanju je paket opreme Live.

Novi Peugeot 301, dizajniran i opremljen u korak s vremenom

Novi Peugeot 301 je prvo vozilo koje je tržišna marka razvila posebno za države u kojima su kupci u potrazi za limuzinom sa troje vrata s kojom bi naglasili svoj status. Ovo vozilo je proizvedeno posebno za tržišta kojima je namijenjeno, zato ispunjava očekivanja kupaca i u skladu je sa njihovim uobičajenim iskustvima u vožnji.

Karoserija ove limuzine je elegantno isklesana prema najnovijim dizajnerskim smjernicama tržišne marke. Na gornjem rubu uspravne prednje ukrasne maske ispisano je ime marke, a na sredini se nalazi logotip lava. Farovi koji su izrađeni od tri materijala glatko su ugrađeni u karoseriju, dok su zadnja opalna svjetla u obliku tri kandže.

Vozač i njegova četiri saputnika smješteni su u udobnom i visokokvalitetnom putničkom prostoru. Prtljažnik sa 640 litara zapremine je među najvećim u ovom segmentu. Prtljažnik čije su dimenzije 506 dm3 (VDA 210) može se u trenutku povećati na 1332 dm3 (VDA 214) zahvaljujući djeljivoj zadnjoj klupi za sjedenje 1/3-2/3.

Peugeot  301 se odlikuje ekskluzivnom opremom i uslugama, između ostalog velikim 7-inčnim ekranom na dodir, aplikacijom za povezivanje Mirror Screen triple play (MirrorLink®, Android Auto®, Apple CarplayTM), navigacijskim sistemom 3D TomTom i kamerom za vožnju unazad.

Postoji također i širok izbor vrhunske opreme za sigurnost koja uključuje sisteme ABS, ESP, kočenje u nuždi (EBA) i sistem za kontrolu tlaka u gumama. Putnici su zaštićeni prednjim i bočnim zračnim jastucima, a na zadnjim sjedalima sa tritočkovnim sigurnosnim pojasevima. Zadnja sjedala su opremljena Isofix pričvršćivačima za dječje sjedalice.

Vozilo ima dinamičku upravljivost visokih performansi i pruža odličan odnos između udobnosti i ponašanja na cesti u svim uvjetima vožnje. Kao i kod ostalih modela u ponudi, i ovo vozilo je rezultat stručnog znanja dizajnerskih timova.

Najsavremeniji motori Euro 6 pružaju užitak u vožnji i jednostavnost upravljanja. Izbor benzinskih motora zasniva se na motorima 1.2L PureTech 82 in 1.6L VTi 115. Isti se može kombinirati sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT6. Dizelski motor 1.6L BlueHDi 100 isto tako postiže rekordne emisije.

Novi Peugeot 301 je dizajniran kako bi bio u stanju nositi se sa zahtjevnim vremenskim uslovima i uslovima u vožnji. Ovo vozilo, između ostalog, ima specifičan ovjes, izolaciju i načine pričvršćivanja određenih elemenata.

Cijena novog Peugeota 301 starta već od 19.338,00 KM za paket opreme Access. Više na www.peugeot.ba

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here