Schneider Electric, globalna kompanija specijalizirana za upravljanje energijom i automatizaciju nagrađena je u martu za rješenje Easergy T300, Resi9 DB60 i Avatar On. Nagradu dodjeljuje organizacija IF Design.

Rješenja Easergy T300 i Resi9 DB60 prijavljena su u kategoriji Industrija/obrti, dok se Avatar On takmičio u kategoriji Tehnologija gradnje/prekidači. Sva rješenja su predstavljena 2016. godine i u potpunosti su usklađena sa strogim dizajnerskim normama kompanije Schneider Electric u smislu pouzdanosti, jednostavnosti upotrebe i domišljatosti.

Easergy T300 je fleksibilno i kompaktno rješenje za nadzor i praćenje električnih distribucijskih sistema, koje koristi najnovije komunikacijske tehnologije i tehnologije automatizacije napojnih vodova, te predstavlja temelj arhitekture Ecostruxure Grid, koja je prilagođena za Internet stvari (IoT) i podržava digitalnu transformaciju mrežnih operatera.

Frédéric Beuvry, viši potpredsjednik zadužen za industrijski dizajn i ergonomiju u kompaniji Schneider Electric, istakao je: „Ponosni smo što je organizacija IF Design nagradila tri naša najnaprednija rješenja. Dizajn je rezultat rada brojnih timova, a spomenuta priznanja predstavljaju vrhunac umijeća naših dizajnerskih i inženjerskih timova koji neprestano i zajednički teže izvrsnosti.“

O uređaju Easergy T300
• Easergy T300 rezultat je četverogodišnjeg razvoja i inovacija
• Njegov kompaktni i modularni dizajn pojednostavljuje instalaciju, puštanje u pogon i održavanje, te sadrži napredne opcije za implementaciju pametnih mreža u elektrodistribuciji.
• Koristi se za otkrivanje grešaka u električnim mrežama unutar srednjenaponskih/niskonaponskih stanica širom javnih elektrodistribucijskih mreža, te za nadzor i upravljanje transformatorskim stanicama.
• Rješenje je predstavljano 2016. godine i do sada je uspješno primjenjeno na evropskom, azijskom i američkom tržištu

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here