Sa svojom preko osamdecenijskom posvećenošću istraživanju, razvoju, inovacijama i kontinuiranim ulaganjima u viziju zdravijeg života, danas je Alkaloid jedna od najmodernijih farmaceutskih industrija u Jugoistočnoj Evropi sa preko 1.700 zaposlenih, više od 50.000 kvadratnih metara proizvodnih pogona i sa plasmanom u više od 30 zemalja u svijetu.
Svjetski trendovi u farmaciji, hemiji, fitoterapiji i kozmetologiji implementirani su u našim svakodnevnim operacijama a primjenu najsavremenijih standarda Dobre proizvodne prakse (DPP) potvrdili su renomirani autoriteti kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Naše investicije, koje su u zadnjih 15 godina dostigle sumu od blizu 150 miliona eura, alocirane za proizvodne kapacitete, laboratorije, Institut za istraživanje i razvoj, Centar za kontrolu kvaliteta, najsavremeniji softver i slično, omogućavaju nam plasman proizvoda superiornog kvaliteta koji se mogu nositi rame uz rame sa bilo kojim proizvodom iz svog segmenta u svijetu.

Proizvodnja cjenovno dostupnih, kvalitetnih, efikasnih i bezbjednih lijekova i proizvoda široke potrošnje, za koje je zaštitni znak „Alkaloida“ sinonim za visoki nivo kvaliteta i sigurnosti, kao i humana programsko-proizvodna opredjeljenost prvenstveno usmjerena krajnjim korisnicima, načela su prema kojima ćemo nastaviti da se vodimo prilikom svakodnevnih operacija, pritom strogo pazeći na kredibilitet i profesionalni pristup koji praktikujemo i sprovodimo u našem ukupnom poslovanju.

Glavni prioriteti „Alkaloida“ i dalje ostaju: briga o zaposlenima, akcionari, čovjekova okolina, poslovni partneri, zdravstveni sistem i prije svega – zdravlje ljudi.

Dan zdravlja koji je u stvari dan osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization) obilježava se svakog 7. aprila širom svijeta i predstavlja izvanrednu mogućnost zdravstvenim profesionalcima, predstavnicima medija i svim zainteresovanima da se mobilizuju oko specifične tematike koja se tiče ljudi iz cijelog svijeta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here