AC Food članica AS GROUP izvršila je uplatu ponuđenog iznosa od 3,053 miliona KM za kupovinu dijela imovine firme Agrokomerc d.d. Velika Kladuša. U okviru javnog nadmetanja nepokretnosti, a koje je obavljeno 28. februara ove godine u Općinskom sudu Velika Kladuša, AC Food je dao ponudu koju je Sud ocijenio kao najveću.

Radi se o pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima. Podsjećamo, AC Food bila je jedan od dva ponuđača koji su se pojavili na javnom nadmetanju, a imovina je kupljena temeljem javnog poziva za javno nadmetanje Općinskog suda Velika Kladuša br. 23 0 Ip 02418814 Ip. Po procjeni sudskog vještaka imovina je procijenjena na 6.105.818,00 KM. Kompanija AC Food nova je članica Grupacije, koja će poslovati u okviru prehrambene divizije AS GROUP.
AS GROUP zapošljava 4.000 radnika, u okviru ovog poslovnog sistema posluju neki od najvećih proizvođača hrane kao što su Klas, Vispak, Sprind, AS, Kent, Oaza, MiP Ljubače, itd. Osim prehrambene divizije, Grupacija posluje i u tekstilnoj, te u trgovačkoj diviziji. Ukupni promet AS GROUP u 2016. bio je oko 300 miliona KM.
Upravo ovi pogoni Agrokomerca koji su kupljeni, odlično se uklapaju u razvoj proizvodnog portfolia prehrambene divizije AS GROUP. Uz pojačane tržišne pozicije u sferi proizvodnje stočne hrane koje AS GROUP ima sa postrojenjima u okviru Klasovog mlina u Olovu, te mlina u Ljubačama kod Tuzle, pokretanje pogona za preradu povrća i voća značit će prije svega dodatni vjetar u leđa programu Bosanske kuhinje koji prehrambena divizija AS GROUP već odavno razvija kroz čorbe, začine, juhe, ali i džemove, pekmeze, sokove, itd.

“Imamo veliku podršku u samom Agrokomercu, kako kod radnika, tako i u menadžmentu da nastavimo dalje u tom smislu. Podrška da istrajemo dolazi i u širem smislu od naroda u Krajini. Ovih dana smo dobili puno pozitivnih komentara. Tačno je da smo zainteresirani za sve segmente Agrokomerca. Naše namjere u AS GROUP su jasne – pokretanje proizvodnje u Agrokomercu, zapošljavanje radnika, i povratak na staze uspjeha jedne od najvećih prehrambenih kompanija na prostorima bivše Jugoslavije. ‘Krajiški div’ je predugo spavao, vrijeme je da se probudi i ponovo pokaže svoju snagu. To je naše mišljenje i naš motiv”, izjavio je Smail Korajlić program menadžer za akvizicije AS GROUP.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here