Raiffeisen CLUB je besplatan paket usluga i proizvoda za mlade koji je Banka prije nekoliko godina kreirala u nastojanju da, kroz prilagođen i savremen pristup, segmentu mladih približi svoje proizvode. CLUB paket između ostalog sadrži uslugu Raiffeisen mobilno bankarstvo, a namijenjen je mladima koji imaju namjeru da se finansijski osamostale, ali još uvijek nemaju stalno zaposlenje. Paket je dostupan svim osobama starosti između 15 i 26 godina i besplatan je do zasnivanja radnog odnosa ili navršene 26. godine.

Kako bi bili još bliže ciljanoj skupini Raiffeisen CLUB paketa, u Banci su se odlučili za otvaranje posebnog kutka za studente i to na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je danas (17.2.) svečano otvorena prostorija za studente.

„Naša dugogodišnja partnerska saradnja s Ekonomskim fakultetom je višestruka, a ove godine smo podržali Ekonomski forum u organizaciji Fakulteta, te tokom godine stipendirat ćemo i studente ove institucije. Također, u sklopu promocije naših kanala digitalizacije smo podržali i projekat „Studentski kutak“ na ovom fakultetu. Naš odabir Ekonomskog fakulteta je logičan uzevši u obzir sinergiju bankarstva i ekonomije kao znanosti, ali i činjenicu da je imperativ ove ustanove prihvaćanje novih trendova. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo danas zajednički otvorili „Raiffeisen CLUB studentski kutak“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Cilj ovog projekta je omogućiti studentima da u modernom i prijatnom okruženju provedu svoje slobodno vrijeme između predavanja ili razmijene nove ideje. Nove generacije se razvijaju u skladu s tehnološkim trendovima koji su sastavni dio njihove svakodnevnice. Stoga smo prostor tehnički opremili tabletima na kojima studenti putem Interneta mogu dobiti potrebne informacije ili online aplicirati za Raiffeisen CLUB paket za mlade koji sadrži uslugu Mobilno bankarstvo“.

Ovom prilikom, prof. dr. Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu je istakao da studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu imaju visok stepen znanja o bankarskim uslugama: „Studenti pokazuju poseban interes za nove bankarske proizvode kao što su Internet i mobilno bankarstvo, što njihovim korisnicima omogućava dostupnost banke 24/7. Mislimo da je budućnost bankarstva u ovom vidu poslovanja i zato smo sa partnerskom bankom odlučili pružiti našim studentima mogućnost stjecanja najnovijih informacija o ovom načinu poslovanja tokom svakodnevnog boravka na Fakultetu u ugodnoj studentskoj atmosferi“.

Također, Dobnigg je na današnjem prijemu podsjetio da Banka već niz godina segment mladih podržava i kroz projekat Raiffeisen GALERIJA koji se uspješno realizuje u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sarajevo. U okviru ovog projekta svake godine najbolji studenti Akademije imaju mogućnost da javnosti izlože svoja djela, a njihov rad Banka podržava i jednokratnim stipendijama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here