Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini obavještava zainteresirane da će se treća po veličini u svijetu MICE (sastanak, poticaj, kongres, događaj/event)  ACE of M.I.C.E. izložba industrije kongresa, susreta i događaja  održati u 22 – 24. februara 2017. godine po četvrti put u Istanbul kongres Centru –  pod pokroviteljstvom Turkish Airlinesa. Izložba će biti domaćin profesionalcima iz ove industrije iz Turske i cijelog svijeta. Očekuje se da će izložba dovesti kvalificirane kupce iz prekomorskih tržišta u Tursku, koji će potaknuti MICE turizam.

U organizaciji Tourism Media Group od 2014. godine, ACE od M.I.C.E. izložba, jedan je od najvažnijih sastanaka industrije kongresa, susreta i događaja, koji ima za cilj rast MICE. ACE of M.I.C.E. Izložba pod sponzorstvom Turkish Airlinesa ugostit će profesionalce iz ove industrije, korporativne rukovoditelje i voditelje asocijacija koje organiziraju kongrese, sastanke i različite događaje iz cijelog svijeta u Istanbulu.

ACE od M.I.C.E. Izložba Turkish Airlines će trajati tri dana s motom „Sastajemo se sa svim našim različitostima” (“We get together with all our colors”). Ova izložba će okupiti stručnjake MICE sektora i upoznati ih sa aktivnostima u ovoj oblasti, bit će organizirane sesije za profesionalce iz sektora, sesija sportskih događanja te sastanak komunikacijskih društava.

Također će biti organiziran, već tradicionalni, AMEzing Party i drugi zabavni događaji.

Ove godine se očekuje više od 15.000 posjetitelja na Sajmu koji će se održati u okviru Izložbe. Prošle godine je Sajam posjetilo ukupno 14.496 posjetioca iz Turske i svijeta, među kojima je bilo i 750 turskih i 39 inozemnih kupaca. Izložba ima za cilj  pozitivno uticati na rast turskog MICE tržišta i okupit će 200 lidera turskih i međunarodnih kompanija. Nadalje, MICE profesionalci iz EMEA regije (Srednji Istok i Afrika) uzet će učešće na ovogodišnjoj Izložbi i očekuje se uspostava nove saradnje među kompanijama.

Volkan Ataman, Predsjednik Tourism Media Group je rekao da je cilj okupiti sve sudionike MICE industriji na ACE of M.I.C.E. izložbi.

“Naš cilj je nadoknaditi gubitke u turizmu koji su rezultat negativnih kretanja u posljednjih nekoliko godina, upravo kroz organiziranje kongresa, skupova i događanja koji će se nastaviti tokom cijele godine. Uzimajući u obzir sve te činjenice, MICE Sajam ima još veću važnost. Doprinijeli smo uspostavljanju mreže za saradnju profesionalaca iz različitih sektora.  Izložba koja se po četvrti put održava u 2017. pod pokroviteljstvom Turkish Airlines će doprinijeti da se povećaju njegovi efekti“, istaknuo je Ataman.

Ahmet Olmuştur, zamjenik generalnog direktora Turkish Airlines za marketing i prodaju naglasio je da MICE industrija jako brzo raste u Turskoj u posljednjih 10 godina.

„Turkish Airlines je svjestan važnosti MICE turizna i naši proizvodi se stalno dalje razvijaju u skladu s povratnim informacijama iz sektora. Turkish Airlines je odlučio postati glavni pokrovitelj ACE of M.I.C.E. izložbe u 2017, jedinog sajma za MICE industriju u našoj zemlji, koji je uspješno organiziran u posljednjih nekoliko godina kako bi povećali podršku ovom sektoru. Vjerujemo da će uticaj ACE of M.I.C.E. sponzorisan od  strane Turkish Airlines biti veliki, jer se pozitivan trend koji je Istanbul zauzeo u sektoru u posljednjih nekoliko godina  nastavlja. U isto vrijeme, Sajam ima važno mjesto u  pozicioniranju Istanbula i naše kompanije u ovom sektoru. Ujedno je i prilika za nove poslovne mogućnosti. Zahvaljujući ACE of M.I.C.E. Izložbi sponzoriranoj od  strane Turkish Airlines, ne sumnjamo da ćemo biti u mogućnosti pokazati našu zemlju, grad i usluge kupcima iz cijelog svijeta i poželjeti im dobrodošlicu u Istanbulu“, kazao je Olmuştur.

Više informacija o ACE of M.I.C.E. izložbi 2017. na: ameistanbul.com.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here