RSVP, jedini regionalni festival specijaliziran za event industriju, održat će se u utorak i srijedu, 7. i 8. februara u zagrebačkom Plaza Event Centru (ex. Hypo Centar). Očekuje se da će dva dana programa posvećenih tehnologijama koje se koriste u event industriji i event turizmu te svim događajima koji doprinose razvoju turističkih destinacija okupiti oko 500 event stručnjaka i predstavnika industrija povezanih s organizacijom događaja.

Prvi dan programa će biti fokusiran na tehnologije koje organizaciju događaja čine jednostavnijom, omogućavaju interakciju sa učesnicima ili daju događaju dodatnu vrijednost. Učesnici će od stranih i domaćih predavača moći naučiti više o mogućnostima koje nude virtualna i proširena stvarnost (Darian Škarica, divIT), kako povezati učesnike na korporativnim događajima (James Morgan, EventTech Lab) i korištenju tehnologija i dizajna za kreiranje nezaboravnih događaja (Natalia Fuchs, Silasveta). Prvi dan održat će se i tri radionice koje će se baviti pojedinim segmentima organizacije događaja. Za učesnike RSVP festivala radionice su besplatne, no broj učesnika je ograničen pa je potrebno što prije zauzeti svoje mjesto u dvorani u kojoj će se održavati. Prvi festivalski dan završit će druženjem učesnika u Expo izložbenom prostoru u koje će biti izložene najnovije tehnologije rasvjete, videa i razglasa za događaje.

Drugi dan festivala bavit će se event turizmom, što uključuje sve događaje koji razvijaju turističke destinacije. Program će otvoriti predavanje Erica Bakermansa iz NTBC-a Holland, agencije zadužene za branding i marketing Holandije u svijetu, a govorit će o destinacijskom marketingu za poslovne događaje. Bit će predstavljen i uspješan primjer razvoja turističke destinacije uz pomoć raznovrsnih događaja. Na okruglom stolu Kako postaviti Hrvatsku na mapu event organizatora panelisti će razgovarati o hrvatskoj strategiji razvoja. Na radionicama će se moći steći praktična znanja o odabiru moderatora za događanje i o sigurnosti organizacije događaja.

Posljednjeg festivalskog dana bit će dodjeljene i godišnje nagrade ATTEND za najbolje regionalne događaje u osam kategorija. Prijave su otvorene do 2. februara, a svi zainteresovani besplatno mogu prijaviti neograničen broj događanja putem službene web stranice RSVP festivala. Sve prijave će ocjenjivati nezavisni žiri sastavljen od pet međunarodnih stručnjaka i jednog predstavnika festivala, a više o članovima žirija može se saznati na webu.

Otvorene su prijave za učešće na Festivalu. Uz kotizacije za oba dana po cijeni od 888 kn (cca. 230 KM), dostupne su i kotizacije od 222 kn (cca. 60 KM) za studente i kotizacije za jedan dan po cijeni od 444 kn (cca. 120 KM). Svi zainteresirani mogu se prijaviti na www.rsvp.hr.

Premijerno izdanje Festivala održano je u novembru 2015, a publici su se predstavili dvodnevni format i strukovna nagrada ATTEND. Pred oko 300 sudionika 26 predavača se dotaklo najaktuelnijih tema event industrije, ali i raspravljalo o konkretnim rješenjima kroz 3 organizirane panel rasprave.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here