Nakon mjesec dana trajanja, 25. januara zatvorena je manifestacija „Ledena čarolija“ koja se održavala u sklopu otvorene scene na Vilsonovom šetalištu. Sadržaj koji se posebno izdvajao bilo je otvoreno klizalište, na kome se svakim danom u terminu od 16:00 do 18:00 sati održavala besplatna „ROYAL KINDER Jelly“ škola klizanja.

Zahvaljujući kompaniji Bosnalijek, koja je prepoznala važnost ovog projekta, u terminima od sat vremena, mališani su imali priliku da uz stručni nadzor instruktora savladaju osnovne tehnike klizanja. Svi polaznici „ROYAL KINDER Jelly“ škole klizanja, besplatno su dobijali klizaljke na korištenje, a jedan ciklus škole klizanja trajao je tri dana.

I pored nepovoljnih vremenskih uvjeta, velike hladnoće, interes za školu klizanja je bio iznad svih očekivanja što su nam u razgovoru potvrdili, Alena Muhović – koordinator klizališta „Ledena čarolija“ i Minel Bakal – instruktor klizanja u školi klizanja „ROYAL KINDER Jelly“.

Alena Muhović, koordinator klizališta „Ledena čarolija“ ovom prilikom je izjavila: „Zahvaljujući kompaniji Bosnalijek koja je podržala ovaj projekat, s ponosom možemo reći da je do danas klizanje završilo devet grupa, a blizu 200 polaznika je proklizalo. Djeca su izuzetno zadovoljna, roditelji također, a mi možemo reći da smo zaista uspjeli u namjeri da napravimo nešto novo, nešto drugačije i da su djeca imala priliku da mjesec dana uživaju na ledu“.

„Pravili smo dvije grupe po sat vremena, a ciklusi su trajali tri dana. Za školu klizanja ‘ROYAL KINDER Jelly’ bio je veliki broj zainteresovane djece. Škola se zatvara danas 25. januara i očekujemo da će i sljedeće sezone ‘Ledena čarolija’ biti na istom mjestu“, izjavio je Minel Bakal, instruktor klizanja u školi klizanja „ROYAL KINDER Jelly“.

Tokom trajanja škole klizanja „ROYAL KINDER Jelly“ sva djeca, bez obzira na imovinsko stanje, zahvaljujući kompaniji Bosnalijek, mogla su sebi priuštiti uživanje na ledu, neophodnu opremu i samu školu klizanja. Svi se iskreno nadamo, da će ovaj vrlo uspješan projekat biti tradicionalan i da će „Ledena čarolija“ i naredne godine biti mjesto okupljanja svih generacija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here