Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage, Samsung Electronics objavio je uzrok problema sa telefonom Galaxy Note 7 kao i mjere koje će spriječiti ponavljanje problema, na konferenciji za medije koja je održana u Seulu. DJ Koh, predsjednik odjela za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics podijelio je detaljne rezultate istrage i izrazio iskreno žaljenje i zahvalnost korisnicima Galaxy Note 7, mobilnim operaterima, prodavačima, distribucijskim partnerima i poslovnim partnerima na njihovoj strpljivosti i kontinuiranoj podršci.

Koh-u su se pridružili izvršni direktori iz kompanija – UL, Exponent i TUV Rheinland, vodeće nezavisne grupe u industriji koje su vodile vlastitu istragu vezanu za različite aspekte incidenata sa Galaxy Note 7. Prisutni govornici bili su:

Sajeev Jesudas, predsjednik, odjel potrošačke elektronike, UL

Dr. Kevin White, glavni naučnik, Exponent

Holger Kunz, izvršni potpredsjednik za proizvode, TUV Rheinland AG

Govornici su diskutirali o rezultatima opsežnih istraga i objelodanili su nove mjere koje je Samsung poduzeo kako bi odgovorio na incidente.

Na osnovu onoga što je kompanija saznala iz istrage, Samsung je primjenio širok raspon internih procesa o kvaliteti i sigurnosti za daljnje poboljšanje sigurnosti proizvoda, uključujući dodatne protokole kao što su višeslojne siguronosne mjere i siguronosna provjera baterije u 8 tačaka. Samsung je također formirao Savjetodavno tijelo za baterije koji se sastoji od vanjskih savjetnika, akademskih i istraživačkih stručnjaka kako bi osigurali da se održava jasna i objektivna perspektiva o sigurnosti i inovativnosti baterija. Članovi Savjetodavnog tijela su:

Dr. Clare Grey, profesorica hemije na Univerzitetu Cambridge

Dr. Gerbrand Ceder, profesor nauke o materijalima i inžinjeringu, na UC Berkeley

Dr. Yi Cui, profesor materijala, nauke i inžinjeringa na Univerzitetu Stanford

Dr. Toru Amazutsumi, izvršni direktor, Amaz Techno-consultant

“Zadnjih nekoliko mjeseci, zajedno sa nezavisnim stručnjacima u industriji, vodili smo vrlo temeljitu istragu kako bi pronašli uzrok incidenata u vezi sa Galaxy Note 7,” rekao je Koh, te dodao: “Danas  smo više nego ikad posvećeni tome da ponovno dobijemo puno povjerenje naših korisnika uz pomoć inovacija koje će redefinirati šta se može učiniti za sigurnost, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerovatnih novih iksustava”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here