rahmanDirektor divizije proizvodnje Preventa u Bosni i Hercegovini Adnan Smailbegović i direktor Prevent Goražde Haris Rahman sa direktorom kompanije Enco iz Sarajeva Amirom Hodžićem potpisali su danas u Sarajevu ugovor o izgradnji nove proizvodne hale Preventa u Vitkovićima kod Goražda.
„Prije desetak dana Prevent je u Bosni i Hercegovini formirao novu firmu, Prevent Goražde koja će se baviti proizvodnjom autopresvlaka, što je ustvari i osnovni posao Preventa. U skladu sa tom odlukom je i izgradnja nove proizvodne hale u Vitkovićima kod Goražda, veličine 1.500 metara kvadratnih u koju će biti smješteni Preventovi pogoni za šivenje autopresvlaka. Radovi na izgradnji nove hale počinju već u ponedjeljak 13. septembra, a planirano je da budu završeni do 13. januara 2011. godine. Otvaranje novog Preventovog pogona u Vitkovićima znači i otvaranje novih radnih mjesta u Goraždu“, kaže Haris Rahman, direktor Preventa Goražde.
Radi se o još jednoj u nizu vrijednih investicija Preventa u Bosni i Hercegovini. Samo u izgradnju  nove proizvodne hale u Vitkovićima Prevent u Bosni i Hercegovini će investirati milion konvertibilnih maraka, dok će vrijednost ukupne investicije koja uključuje izgradnju hale, nabavku mašina i opreme iznositi dva miliona KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here