Volonteri Sparkasse banke u akciji čišćenja na Boračkom jezeru

Nastavak akcija čišćenja bh. voda sa ronilačkim klubom Bosna

41

Sparkasse banka nastavlja eko-akcije čišćenja bh. voda širom BiH u saradnji sa Ronilačkim klubom Bosna – protekli vikend akcija na Boračkom jezeru okupila je veliki broj uposlenika banke, 25 ronilaca, a samu akciju posjetio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Ekološke akcije čišćenja vodenih lokaliteta koje  Sparkasse banka sprovodi već duži niz godina u partnerstvu sa ronilačkim klubom Bosna okupljaju i veliki broj uposlenika banke koji na volonterskoj osnovi žele dati svoj doprinos očuvanju okoliša.

“U skladu sa našom strategijom finansijskog zdravlja čiji je jedan od važnih prioriteta ekologija i očuvanje okoliša, koristimo svaku priliku da damo svoj doprinos zajednicama u kojima poslujemo.

Vrlo smo ponosni na činjenicu da ove akcije uvijek prati veliki broj naših uposlenika i to na volonterskoj osnovi,  što pokazuje da žive vrijednosti banke i svojim ličnim primjerom podižu svijest o važnosti pojedinca u očuvanju okoliša” izjavila je Sanela Demirović, direktorica podružnice Sparkasse banke u Mostaru.

Eko akciji na Boračkom jezeru prisustvovao je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je izrazio zahvalnost na ovoj inicijativi banke, ali i zahvalnost svim pojedincima, učesnicima akcije koji žele sačuvati prirodu i ljepote Boračkog jezera.

Uz podršku Sparkasse banke, ove godine su već očišćena dva vodena lokaliteta – Višegradsko i Boračko jezero, a predstoji akcija čišćenja rijeke Drina na području grada Bijeljine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here