Uspješno završen 1. Sarajevo Industry Fair – SIF 2023

Sarajevo Industry Fair 2023 – Prvi industrijski događaj u Sarajevu nakon petnaest godina, uspješno završen!

197

Sarajevo Industry Fair, prvi po redu industrijski sajam u Sarajevu, završio je svoje izdanje za pamćenje. Ovaj pionirski događaj, koji je okupio vodećeindustrijske kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije, pokazao je snagu i inovativnost našeg industrijskog sektora.

Sarajevo Industry Fair, održan od 18. do 20. svibnja 2023., privukao je brojne posjetitelje, stručnjake i predstavnikeindustrije koji su imali priliku istražiti najnovije tehnologije, proizvode i usluge iz različitih sektora. Na sajmu su bile prisutne kompanije iz područja proizvodnje, energetike, metalurgije, građevinarstva, informacijske tehnologije imnogih drugih sektora. Preko 95 kompanija iz Bosne i Hercegovine i regije izlagalo je ove prve sajamske godinesvoje proizvode i novitete na tržištu.

Posjetitelji su imali priliku razgovarati s izlagačima, upoznatise s njihovim proizvodima i uslugama te se informirati o najnovijim trendovima i inovacijama u industriji. Sarajevo Industry Fair pružio je platformu za uspostavljanje poslovnihkontakata, razmjenu ideja i stvaranje novih poslovnihmogućnosti.

Ovaj događaj također je bio popraćen nizom stručnihpredavanja, panela i radionica kojima su vodeći stručnjaci izindustrije dijelili svoja znanja, iskustva i vizije za budućnost. Sudionici su imali priliku čuti o najnovijim tehnološkiminovacijama, trendovima održivosti i digitalizaciji te drugimključnim temama koje oblikuju industriju. Zanimljive panel diskisije vodile su se na temama ‘’Zeleni beton’’ kao i ‘’Solarna energija-potencijelni, sadašnjost I budućnost’’. Telekomunikacijski partner sajma, kompanija M:tel je ujednoi bila pokrovitelj ovih panel diskusija. Svoje prezentacije o novitetima na tržištu održale su  kompanije M:tel, Isospan, EMT Solar kao i Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Industry Fair 2023 bio je ne samo prilika za promociju i umrežavanje, već i platforma za poticanjegospodarskog razvoja. Ovaj događaj je dodatno jačao uloguSarajeva kao industrijskog središta te poticao suradnju irazmjenu znanja između kompanija, institucija i stručnjaka.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo uspješnim završetkomprvog izdanja Sarajevo Industry Faira i zahvalili svimizlagačima, posjetiteljima, partnerima i sponzorima koji supridonijeli njegovom uspjehu. Planirajući veću i još boljumanifestaciju u sljedećim godinama, organizatori su najavilida će Sarajevo Industry Fair postati redoviti događaj koji od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja ipromocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

Ispred organizacije Sarajevo Industry Fair posebna zahvalnostide partnerima sajma:

Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo,  Ministrastvu za privredu Zeničko-dobojskog kantona,

Ministarstvu privrede Srednjobosanskog Kantona, telekomunikacijskom partner kompanijama M:tel, Raiffeisen Leasing, NLB Banka d.d.  i Croatia Osiguranje.

Medijski partner sajma su TV kuće ARENA SPORT, PINK BH, portali dnevniavaz, bosnainfo, srpskainfo i blic, manager i mkvadrat, novinska kuća AVAZ te RSG radio grupacija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here