Potpisan memorandum o suradnji između Uprave za javne prihode Republike Sjeverne Makedonije i Uprave za indirektno oporezivanje

Direktori Uprave javnih prihoda Republike Sjeverne Makedonije i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Sanja Lukarevska i Miro Džakula potpisali su Memorandum o suradnji.

55

Direktorica Lukarevska je istaknula da na inicijativu Uprave javnih prihoda, a u cilju smanjenja porezne evazije, kontinuirano potpisuju Memorandume o suradnji s poreznim upravama iz regiona.

„Ovim dokumentom ćemo ojačati međusobnu suradnju, unaprijedit ćemo odnose ne samo između dvije institucije, već i između dvije zemlje. Ova suradnja će uticati i na smanjenje birokratskih procedura”, istaknula je direktorica Uprave javnih prihoda, Lukarevska.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje Džakula pojasnio je i da će ovim Memorandumom odnosi i suradnja dvije zemlje biti dodatno osnaženi. “Korist od ovog Memoranduma imat će obje institucije, ali i građani. Memorandumom je predviđena suradnja u radu dvije porezne uprave, omogućit će se razmјena iskustava, prenošenje znanja, unaprjeđenje rada dvije porezne uprave, kao i podsticanje dobrovoljnog poštovanja obaveza”, objasnio je direktor Džakula.

Uprava za indirektno oporezivanje će i u narednom periodu nastaviti sa potpisivanjem ove vrste Memoranduma o suradnji, s ciljem povećanja suradnje s poreznim upravama u regionu i šire.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here