Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa, kineski trgovinski suficit iznad očekivanja

Trgovanje na azijskim tržištima je mješovito a investitori su pozdravili trgovinski suficit Kine koji je nadmašio očekivanja.

46

Na azijsko-pacifičkim tržištima trgovalo se mješovito jer je trgovinski suficit Kine nadmašio očekivanja s izvozom koji je porastao za 8,5 posto. Ulagači će također čekati izvješća o inflaciji u SAD-u kasnije ovog tjedna.

Kina je izvijestila o trgovinskom suficitu od 90,2 milijarde dolara, što je više od očekivanja da će višak biti veći od 70 milijardi dolara.

U kontinentalnoj Kini, Shanghai Composite porastao je 0,3 posto, nastavljajući svoj pobjednički niz nakon što je u ponedjeljak zabilježio najvišu točku u 10 mjeseci. Shenzhen komponenta također je neznatno porasla.

Hongkonški Hang Seng indeks pao je za 0,53 posto, dok je Hang Seng Tech indeks pao za više od jedan posto.

U Australiji, S&P/ASX 200 pao je 0,23 posto uoči objave godišnjeg državnog proračuna, a promatrači očekuju da će vidjeti prvi proračunski višak od financijske krize 2008. Južnokorejski Kospi pao je 0,32 posto, a Kosdaq 1,13 posto.

Japanski Nikkei 225 porastao je za 0,77 posto, a Topix za 0,97 posto, potaknut zalihama osnovnih materijala i energije. Japan je zabilježio pad potrošnje kućanstava u travnju unatoč očekivanjima ekonomista koje je anketirao Reuters da će vidjeti rast.

Tajlandski skupni indeks dok se nacija priprema za opće izbore ovog mjeseca s pitanjima koja se odnose na gospodarstvo na vrhu dnevnog reda.

Tijekom noći u SAD-u, tromjesečno istraživanje mišljenja viših dužnosnika za zajmove Federalnih rezervi pokazalo je da su zahtjevi postali stroži za komercijalne i industrijske zajmove. Izvješće je pokazalo da su problemi unutar institucija srednje veličine uzrokovali da banke postrože standarde kreditiranja kućanstava i poduzeća, što potencijalno predstavlja prijetnju gospodarskom rastu SAD-a.

Dionice su završile sesiju mješovito, s neznatnim rastom S&P 500 i porastom Nasdaq Compositea od 0,18 posto. Dow Jones Industrial Average skliznuo je 0,17 posto.

IZVORSEEbiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here