Podržano pet poslovnih ideja u Srebreniku

Investicijska fondacija Impakt i Gradska uprava Srebrenik održali su  finalnu prezentaciju IMPAKT inkubatora poslovnih ideja, koja je rezultat zajedničke saradnje kroz provođenje integralnog programa podrške razvoju poduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

24

IMPAKT inkubator poslovnih ideja se već nekoliko godina provodi u Srebreniku i postiže izuzetne rezultate ne samo u razvoju poduzetništva nego i razvoju poduzetničkog načina razmišljanja i poduzetničkoj kulturi.

Na finalnoj prezentaciji poslovnih ideja koja je svojevrsrna kruna poduzetničke obuke koju su pohađali učesnici, prezentirane su ideje od kojih je komisija za validaciju poslovnih ideja ocijenila da pet poslovnih ideja ispunjavaju uvjete za podršku, kako stručnu i mentorsku, tako i finansijsku. Podršku su dobili: Damir Bećić, Džejla Džaferović, Larisa Sinanović, Semir Tursunović i Semir Zahirović.

„Izuzetno smo ponosni na saradnju sa Gradom Srebrenikom gdje smo u protekle tri godine implementirali IMPAKT inkubator poslovnih ideja kroz koji je podržano, sa današnjih pet, preko 25 poslovnih poduhvata, a koji zapošljavaju preko 50 mladih.“, rekao je Senajid Đozo, Izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Investicijska fondacije Impakt djeluje u 56 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini i do sada je podržano preko 350 poslovnih poduhvata kroz koje je kreirano preko 650 radnih mjesta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here