Iako se čini da je pompa oko popularne reči malo splasnula, teško je poreći da će Metaverzum ili nešto slično tome na kraju postati naša stvarnost.

Spajanje fizičkog i digitalnog je nešto što će se na kraju dogoditi, u očekivanju razvoja hardvera i načina razmišljanja ljudi. Ovaj stilski sistem kućnog projektora prenosi neke dijelove Metaverzuma u ​​vašu dnevnu ili spavaću sobu.

Projektor Light House napravljen je od jednog ili dva cilindrična projektora koji vise sa stalka. Ima tipično sočivo projektora u sredini, okruženo nizom od šest LED svjetala. Zajedno, ovi komadi mogu da projektuju ne samo slike, već i različite boje koje odgovaraju određenoj temi ili raspoloženju.

Iako Light House može da funkcionira kao običan projektor za gledanje video zapisa, on zaista ima moć da transformiše sobu u živ i zabavan ili umirujući prostor. Ambijentalna svjetla mogu da podese raspoloženje, preplavljajući prostor živim bojama ili umirujućim nijansama po želji. Može čak da stvori prirodno svjetlo, dajući vam odgovarajući poziv za buđenje dok oponaša izlazak sunca.

Metaverzum dolazi u igru kada počnete da projektujete virtuelne objekte na zidove, plafone i podove. Umjesto da vaš avatar ide na plažu ili u svemir, možete da prenesete te scene pravo u svoju spavaću sobu.

Light House daje zanimljiv prijedlog o tome kako možemo da izgradimo most između stvarnog i virtuelnog bez potrebe da nosimo slušalice ili koristimo ekrane osjetljive na dodir.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here