Završen 8. Porsche Sarajevo Coffee Fest

U prelijepom ambijentu hotela Hills Sarajevo završen je najveći festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu, 8. Porsche Coffee Fest Sarajevo.

223

Veliki broj ugostitelja i ljubitelja ovih odličnih napitaka imali su priliku da degustiraju razne okuse svjetski poznatih brendova kafe, zatim domaće i regionalne proizvođače kafe, specialty coffee, čaja i čokolade i da izaberu za sebe najbolje kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

Osmi po redu Porche Sarajevo Coffee Fest okupio je stručnjake, izložio veliko broj brendova i ostvario odličnu posjećenost. Sarajevo Coffee Fest i ove godine pokazao se kao idealno mjesto razvijanja B2B odnosa kao i predstavljanje brendova prema kupcima.

Prvi dan festivala je bio koncipiran iz više različitih segmenata, sa 6 programskih radionica i prezentacija. Posjetitelji su imali priliku da slušaju o temama uvoda u svijet kafe, kafe miksologiju, kako od kraft kafe kreirati profitabilan i autentičan ugostiteljski koncept do teme idealnog spajanja okusa ruma i kafe, alternativnih tehnika kuhanja kafe i spojivosti koktela sa espresso kafom.

Drugi dan festivala bio je rezervisan za „NLB Latte Art Challenge Sarajevo“ na kojem se takmičilo ukupno 22 barista iz Bosne i Hercegovine i regiona. Stručni žiri činili su Ivan Životić Coffee Expert&business developer Adriatic Region, Vladimir Garić- Barista i Brend Developer Atlantic grupa, Igor Nuždić- Barista i bartender kao i tehnički sudija Vukota Kazić-član udruženja barmena Crne Gore i barista trener. Takmičari su se borili za nagrade u dvije kategorije: Latte Art i Latte Art mega. Umjetnost izvlačenja motiva realizovana je uz oficijelno mlijeko festivala – Meggle a sponzori takmičenja su NLB Banka d.d., Meggle, Giffard, Pro Horeca i Watch Line.

Prvo mjesto na 8. NBL Latte Art Challenge takmičenja pripalo je Andreju Vajčneru iz Zaprešića, drugo mjesto je zauzela Lejla Krasnić iz Sarajeva dok se za treće mjesto izborio Dominik Pranjić iz Zaprešića. Najbolji barista u BiH, prema stručnom mišljenju žirija je Adnan Musić iz Tuzle. Svi učesnici u takmičenju su dobili diplome a nagrađeni pehare sa novčanim nagradama i prigodnim poklonima kompanije Pro Horeca. Najbolji barista iz BiH kao nagradu je dobio i vrijedan poklon ručni sat kompanije Watch Line. Također su dodjeljne zahvalnice sudijam koji su dali svoj doprinos ovom takmičenju i razvoju festivala.

Veliko hvala organizatori festivala Profi Team i Udruženje Profesional upućuju sponzorima i prijateljima festivala: Porsche Sarajevo kao generalnom sponzoru sa kompanijom Volkswagen privredna vozila, zlatnom sponzoru – NLB Banka d.d. Sarajevo, Ministarstvu Privrede Kantona Sarajevo, Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo ‘’Visit Sarajevo’’ te medijskim pokroviteljima Arena Sport, KLIX, Oslobođenje, O Kanal, Antena Sarajevo, PINK BH, HUBIH, Destiantion Sarajevo kao i Business Concierge Center Sarajevo.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here