Sparkasse Banka pomogla opremanje edukativnog centra Gorske Službe Spašavanja

Podrška volonterskim inicijativama

76

Sparkasse Bank dd BiH, u saradnji sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse, podržala je opremanje edukativnog centra Gorske Službe Spašavanja. Specijalizirana oprema koja je dio ove donacije, pomoći će jačanju kapaciteta centra i unapređenju obuke spasilaca za što efikasnije akcije na terenu.

Sparkasse Bank prepoznaje vrijednosti i ključnu ulogu koju GSS službe imaju u zaštiti građana i promociji ideje građanske solidarnosti i volonterizma te aktivno podržava njihove napore u ostvarivanju ovih ciljeva.

Podrškom u opremanju edukativnog centra, stvaraju se preduslovi za jedinstven način obuke spasilaca svih GSS službi na nivou FBIH, unapređuje se kvalitet same obuke, ali i osposobljavaju nove generacije spasilaca za pružanje pomoći u vanrednim situacijama.

GSS sa svojim članovima volonterima ima značajnu ulogu u prevenciji nesreća i promociji zdravog i sigurnog načina života, stoga će podrška opremanju edukativnog centra doprinijeti ne samo Bosni i Hercegovini, već i cijeloj regiji u kojoj GSS djeluje, a i šire. Trenutno GSS broji preko 500 aktivnih spasilaca i u 70 godina postojanja uspješno je izvedeno na desetine hiljada akcija i intervencija prilikom kojih je spašeno više hiljada života.

Ističući kako je Sparkasse banka već nekoliko godina partner koji pruža podršku radu udruženja, Dženadin Veladžić predsjednik GSS-a izjavio je da je donacija ove vrijedne opreme od velike važnosti za rad edukativnog centra.

„Edukativni centar omogućava školovanje novih generacija spasilaca, unapređuje savremeni sistem zaštite i spašavanja, te osigurava da mladi članovi budu dobro educirani o doktrini spašavanja u različitim vanrednim situacijama kako bi aktivno učestvovali u radu Stanice GSS-a. Jedinstvenim načinom obuke na nivou FBiH, uz primjenu vodećih standarda u spašavanju ICAR i CISA, omogućavamo širenje mreže naših članova za pomoć u kriznim situacijama u cijeloj Federaciji BiH“, izjavio je Veladžić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here