Sarajevo će ove godine u proljeće dobiti po prvi put jedan regionalni Summit iz oblasti turizma. Organizatori su najavili prvi regionalni Sarajevo Tourism Summit, konferenciju o turizmu u Bosni i Hercegovini koja će se održati 26. i 27. aprila 2023. godine u Hotelu Hills u Sarajevu. Cilj ovog događaja je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se da će na Summitu biti prisutno preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Sarajevo Tourism Summit će uključivati panel diskusije, case studyje i prezentacije sa preko 40 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Učesnici će također imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate.

Svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva su pozvani na summit. Promocija događaja će biti praćena putem medijskih partnera iz BiH i regije, oficijelnog web portala i društvenih mreža Summita, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Organizator Sarajevo Tourism Summita je prvi i jedini Concierge servis u BiH, Business Concierge Center, uz suorganizaciju sa marketinškom agencijom Topcom. Organizator i promotor Summita, Enis Hadžimujić naglašava važnost održavanja ovakvog događaja u Sarajevu, koji ima refleksiju ne samo na grad, nego i na cijelu Bosnu i Hercegovinu kao i regiju.

Sarajevo Tourism Summit će pokriti razne teme kao što su investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu- planinski hotel, fine dining experience, influence experience itd.

Više informacija o Sarajevo Tourism Summitu i načinu kako prisustvovati istom kroz kotizacije možete pronaći na www.tourismsummit.ba ili putem info-mail adrese: info@tourismsummit.ba. Organizatori najavljuju nezaboravno dvodnevno iskustvo koje će imati priliku da dožive svi prisutni.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here