Jedan od najposjećenijih sajmova grafičke industrije stiže u BiH. Print 21 održat će se prvi put u Sarajevu 15. i 16. 3. 2023. u prostorijama hotela Radon Plaza. Posvećen je predstavljanju trendova i mogućnosti digitalnih print tehnologija, od malih aplikacija do velikih formata. Posjetitelji će imati priliku na jednom mjestu vidjeti rješenja i novitete različitih proizvođača. Svoja rješenja predstavit će 13 izlagača iz regije, među kojima je i Fortuna Digital Grupa. 

Fortuna Digital Grupa, regionalni lider u digitalnom printu

Kompanija Fortuna Digital dio je grupacije Fortuna Digital Group koja već dugi niz godina vrlo uspješno posluje na tržištu srednje i istočne Europe s kompanijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj i BiH te s planom širenja prema zapadnoj Europi. Fortuna Digital BiH djeluje na dvije lokacije,u Sarajevu i u Mostaru. Ovom prilikom svojim će posjetiteljima predstaviti neke od zanimljivih proizvoda iz svog bogatog portofolija te približiti latex tehnologiju printanja. Osim neizostavnog izložbenog dijela, Fortuna Digital za posjetitelje priprema i wrap edukaciju koja će se održavati nekoliko puta za vrijeme trajanja sajma uz stručno vodstvo vrhunskog svjetskog trenera. 

Ekskluzivno zastupništvo za HP brand

Fortuna Digital Grupa je već dugi niz godina ekskluzivan zastupnik za HP industrijske printere kako na području Bosne i Hercegovine, tako i u pojedinim zemljama u regiji. Print 21 bit će prilika da se još jednom tržištu detaljnije predstavi inovativna i održiva latex tehnologija renomiranog HP brenda.

Pažnju će zasigurno privući demo na printeru HP Latex 800 W koji se ističe produktivnošću i kvalitetom, a njegova posebnost je, između ostalog, bijela boja. Posjetitelji će moći uživo vidjeti mogućnosti printanja na različitim materijalima i uvjeriti se u vrhunsku kvalitetu printa koji omogućava print bijelom bojom.

HP ima u ponudi i hibridne printere Serije R koji su također bazirani na latex tehnologiji printanja te omogućava kombinaciju printa iz role, kao i print na pločaste materijale kao što su PVC, plastika, aluminij, drvo, staklo i mnogi drugi materijali.

Latex tehnologija u korak s održivošću

Važno je za istaknuti kako su HP Latex boje, boje na vodenoj bazi te kao takve sigurne za zdravlje i usklađene s visokim eko standardima, čime pružaju široke mogućnosti pri aplikacijama u zatvorenim prostorima, što znatno proširuje tržište njihove primjene. Mogućnosti koje pruža print bijele boje te trend održivosti kojem se okreću nove tehnologije svakako su aduti koje latex tehnologiju izdvajaju od konkurencije. Ulaganje u tu vrstu tehnologije, jedan je od načina na koji se štamparije mogu kvalitetno diferencirati te ponuditi kupcima usluge koje konkurencija nema.

Izdvojeno iz portfolija

U Fortuninom portfoliju nalaze se još mnogi drugi brandovi mašina, a samo neki od njih su: renomirani rezač Kongsberg, Felix Gluer ljepilica, Summa rezač, Widlaser za lasersko graviranje i rezanje, Fotoba rezač, DGen Papyrus G5 namjenski printer za print na papiru (blueback i city lite papir). Od softverskih rješenja tu su Caldera, Onyx i SAI.

Vrhunski Kongsberg rezač je multifunkcionalni super-široki digitalni plošni rezač za reklamne natpise i stalke te sign i ambalažu.

Posebno je zanimljiva inovativna automatizirana ljepilica Felix Gluer koja ima za cilj rješavanje problema ručnog lijepljenja. Iskustva kupaca pokazuju prosječno smanjenje potrošnje ljepila od čak 50 posto.

Od tekstilnih printera neizostavan je HP Stitch, sublimacijski printer koji predstavlja odličan spoj tehnologije štampe na tekstil u industrijama mode i interijera.

Osim HP Stitcha od tekstilnih printera još treba spomenuti i DGen Printere, koji se razlikuju s obzirom na medij printa. Printaju na poliester ili na pamuk. 

Materijali i mašine izložene na sajmu

Na sajmu će biti izloženo još mnogo zanimljivih rješenja koje će posjetioci moći pogledati i raspitati se o karakteristikama za svakoga od njih. Neka od rješenja koja će biti izložena su HP Latex 700 i 800W, Summa rješenje za rezanje (roll cutter), te FD laminator kojim se može upravljati automatski i ručno uz temperaturu do 60°C.

Također, bit će predstavljen i širok izbor materijala. Cilj je nadahnuti posjetioce održivim idejama za maloprodaju, oglašavanje, izložbe, događaje i zabavu. Neki od brendova koji će biti predstavljeni su: Avery Dennison, Ahlstrom, Image Perfect, Berger, Neschen, Buehnen, Natura, Pongs ali i mnogi drugi.

Wrap trening s inovativnim 2D materijalom

Možda najveća zanimljivost za posjetioce, bit će wrap trening na vozilu, s Image Perfect materijalom, koji će Fortuna grupa održati nekoliko puta na svom štandu tokom trajanja sajma.

ImagePerfect™ 2578PA 2D Wrap SuperGlide materijal uključuje poseban bijeli sjajni film za wrap na vozilima s 2D udubljenjima. Ono po čemu se razlikuje od ostalih proizvoda jest tehnologija za jednostavno pozicioniranje i nanošenje bez mjehurića, u jednom koraku.
Posjetioci će moći vidjeti najbolje primjere iz prakse te imati odličnu priliku za profesionalne konsultacije i savjete renomiranog stručnjaka oko diferenciranja na wrap tržištu.

Povezivanje unutar branše

Predstavnici Fortune Digital iskoristit će ovaj događaj za druženje sa svojim dugogodišnjim partnerima kao i za upoznavanje s novima, čije poslovanje do sada nisu imali priliku upoznati. Odgovarat će prisutnima na svako postavljeno pitanje te svojim iskustvom i znanjem pomoći u odluci kako svoje usluge, proizvode i poslovanje podići na novi nivo, kojom će se štamparije uspješno moći diferencirati na tržištu.

Za sve zaljubljenike digitalnog printa ovo je sjajna prilika za upoznavanje s novim tehnologijama, edukacuje, te međusobno povezivanje unutar ove inovativne i uvijek inspirativne branše.

Više info i besplatnu ulaznicu pronađite na stranicama organizatora www.print-magazin.eu/eventi/print21-sarajevo

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here