Mnogi njemački zaposlenici spremni su za promjenu posla ove godine

Oko 37 posto radnika u Njemačkoj ove godine razmišlja o promjeni posla, pokazalo je istraživanje koje je proveo Institut forsa u ime tvrtke za profesionalno umrežavanje New Work SE sa sjedištem u Hamburgu

55

Veća je vjerovatnost da će mladi odrasli pokazati interes za promjenu mjesta rada, s 48 posto osoba u dobi od 18 do 29 godina i 40 posto osoba u dobi od 30 do 39 godina koje su odgovorile pozitivno.

Usporedno, samo 19 posto starijih od 50 godina bilo je otvoreno za promjenu poslodavca. Ukupna brojka od 37 posto bila je ista u 2022.

Spremnost na promjenu posla velika je unatoč tekućoj gospodarskoj krizi i krizi izazvanoj Covid-19, prema Franku Hassleru, članu uprave društvenog umrežavanja XING tvrtke New Work usmjerenog na karijeru.

“Tvrtke moraju biti svjesne da su nadolazeće generacije agilnije i da imaju drugačije prioritete kada su u pitanju njihovi životi i karijere”, rekao je Hassler.

Oko 47 posto onih koji su spremni promijeniti posao traži veću plaću. Ukupno 57 posto navelo je visoku inflaciju, a 38 posto kao razlog za to navelo je povećane troškove.

Još jedan čest razlog nezadovoljstva poslom bio je veliki stres, pri čemu se 42 posto žena i 33 posto muškaraca osjeća preopterećeno u svom svakodnevnom radnom životu.

Drugi razlozi uključuju želju za radom na daljinu i uslugama čuvanja djece.

Forsa je anketirala 3216 ljudi u Njemačkoj u siječnju.

U drugoj anketi koju je sredinom siječnja provela tvrtka za ispitivanje javnog mnjenja Censuswide, čak je više radnika pokazalo spremnost prihvatiti novi posao, njih 59 posto.

Brojka je veća među mlađim osobama iu ovom istraživanju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here