Za tehnološku modernizaciju i ekološku tranziciju preduzeća ‘Sarajevo-šume’ 900.000 KM

Ministar privrede Kantona Sarajevo  Adnan Delić potpisao je nova dva sporazuma s direktorom “Sarajevo - šuma” Samirom Omerovićem za sufinansiranje nastavka tehnološke modernizacije ovog preduzeća. 

61

“S nova dva sporazuma sufinansiramo uvođenje ekološko prihvatljivih tehnologija u uzgajanju šuma, odnosno samohodnog gusjeničara kojim će se smanjiti destrukcija šumskog ekosistema prilikom poslova koje preduzeće obavlja na šumskom zemljištu, te nabavku građevinskih mašina neophodnih za unapređenje poslovanja preduzeća”, kazao je nakon potpsivanja ministar Delić.

Ranije ove godine, Ministarstvo je sufinansiralo nabavku dva kamiona kipera, jedan od tih s kranom, kao i rovokopač određenih tehničkih karakteristika u ukupnoj vrijednosti oko 900.000 KM. Ukupna vrijednost nova dva sporazuma je 900.000 KM, što je 1,8 miliona KM ulaganja, u ovoj godini, za tehnološku modernizaciju i ekološku tranziciju u poslovanju preduzeća “Sarajevo – šume”.

Od januara do danas Ministarstvo je sufinansiralo ekolosku tranziciju i unapređenje poslovanja preduzeća PD “Butmir” u ukupnom iznosu nešto manjem od milion konvertibilnih maraka – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here