Caritas Švicarske podržao izlagače na 8. sajmu bh. privrede

Caritas Švicarske pružio je podršku malim i srednjim preduzećima koja se predstavljaju na 8. sajmu bosanskohercegovačke privrede koji je otvoren u četvrtak u Sarajevu.

58

Iz te organizacije navode da se podrška odnosi kako na finansijsku, pri pokretanju, realizaciji i opstanku preduzeća, tako i na podršku kroz prezentacije, promocije, ulaganje u izlaganje na sajmovima, a sve s jednim ciljem – da se privreda razvija i da oni koji su dio projekta „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije“ budu samostalni, te konkurentni na tržištu.

Dodaju da je Caritas Švicarske ove godine u saradnji sa opštinama Foča FBiH, Foča RS, Novo Goražde, Pale FBiH, Višegrad, Rudo i Gradom Goražde, podržao i finansijski organizaciju Sajma.

“Na taj način omogućeno je korisnicima projekta, ali i drugim lokalnim privređivačima sa područja navedenih opština, tačnije  njih 19, promocija i uvezivanje sa drugim privrednicima sa područja BiH. Radi se individualnim proizvođačima, malim i srednjim preduzećima, ali i onima sa velikim brojem zaposlenih”, saopćeno je iz Caritasa Švicarske.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here