Naslovnica Ekonomija Energetika U RS će poskupiti struja za privrednike

U RS će poskupiti struja za privrednike

Zbog povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije koji bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata postoji potreba povećanja cijene struje za narednu godinu, zaključeno je na konsultacijama ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića sa predstavnicima Elektroprivrede, Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca Srpske.

99

Đokić je naglasio da će Republika Srpska sa povećanjem cijene električne energije i dalje imati najpovoljniju i najnižu cijenu od svih država u okruženju.

Prema njegovim riječima, ključni interes Vlade Republike Srpske je da se održi i stalno unapređuje privredna aktivnost zbog čega će se nastaviti pružati podrška mjerama koje su na raspolaganju.

Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave konsultacije na temu cijene električne energije, u cilju postizanja adekvatnog dogovora i zadovoljavajućeg rješenja za sve uključene strane, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, predsjednici područnih privrednih komora Banjaluka i Bijeljina, kao i predstavnici nekoliko većih proizvodnih preduzeća u Republici Srpskoj.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here