CroAGRO je jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grijanim i uređenim prostorima, a o velikom interesu izlagača najbolje govori činjenica da će se održati u 6 paviljona – 7, 7a, 8, 8a, 9 i 11a.

Kroz četiri dana održavanja sajma Zagrebačkim velesajmom zavladat će moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, proizvoda za poljoprivrednu proizvodnju, konzerviranje te skladištenje nakon berbe do sadnih materijala, različitih vrsta sjemenja i materijala za zaštitu bilja na više od 16.000 m2 izložbenog prostora.

Nacionalni i središnji sajam ove tematike prezentirat će visokotehnološke proizvode i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmjenu iskustava i znanja.

Posjetitelje, uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera.

Velika pažnja posvećena je stručnom programu koji će se odvijati na pet pozornica, a od kojeg izdvajamo okrugle stolove Agronomskog fakulteta iz Zagreba s temama Kvaliteta hrane, Urbana poljoprivreda, Obnovljivi izvori energije i Emisijske kvote stakleničkih plinova kao i aktualne teme Funkcionalna hrana, Zeleni plan i održiva poljoprivreda te Budućnost organo-mineralnih gnojiva u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Kako postati stručnjak u poljoprivredi pobrinut će se srednje strukovne škole i fakulteti, a koje će se promovirati i predstavljati budućim polaznicima kroz stručna predavanja.

Sajmovi hrane i zdravog življenja su tematski srodan sajam, središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži.

Predstavit će se domaći i inozemne proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata, različitih proizvoda od industrijske konoplje i dr., a sve s drugačijim odnosno zdravijim pristupom življenja. I ove godine bit će noviteta iz vrtova i kuhinja izlagača koji prakticiraju nekonvencionalne i održive tehnike poboljšanja kvalitete života.

Uz izložbeni dio, sajam je prepoznat po brojnim skupovima i konferencijama na aktualne teme u suradnji s domaćim i inozemnim stručnjacima, uz uvijek zanimljiva i edukativna predavanja, seminare, kongrese, prezentacije i radionice.

Partner Sajmova hrane i zdravog življenja – HUPED, i ove će godine organizirati tradicionalni 14. Međunarodni kongres na temu: “Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini”. Sudjelovat će znanstvenici i stručnjaci iz cijeloga svijeta (SAD, Velika Britanija, Francuska, Ukrajina, Slovenija, Austrija, Njemačka…) te izložiti svoja istraživanja i iskustva iz ovoga područja.

Izlagači na sajmu svoje proizvode i usluge nudit će po promotivnim cijenama, a na prezentacijama i radionicama moći ćete ih i besplatno isprobati te saznati kako poboljšati kvalitetu života primjenom određenih metoda i tehnika.

CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, a što je prepoznato od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba koji su i pokrovitelji sajmova.

Radujemo se susretu s vama od 1. do 4. decembra.

Više informacija možete pronaći na www.zv.hr i na društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here