NLB Banka Sarajevo i najmlađi obilježavaju Svjetski dan štednje

72

Svjetski dan štednje obilježava se 31. oktobra još od 1924. godine kada su se u Milanu sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova u cilju pronalaženja rješenja krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. U tom historijskom događaju, učesnici kongresa su donijeli konačan glas da je štednja veoma važna za razvoj čovječanstva, a odluku o obilježavanju Svjetskog dana štednje donijelo je 350 delegata iz 27 zemalja.

Stoga, Banke u cijelom svijetu već tradicionalno povodom Svjetskog dana štednje organizuju brojne aktivnosti. NLB Banka Sarajevo svake godine obilježava Svjetski dan štednje prigodnim aktivnostima koje organizuje za najmlađe s ciljem edukacije djece od najranijeg uzrasta o važnosti i navikama štednje novca.

Ove godine, NLB Banka je za svoje najmlađe pripremila posjete svojim poslovnicama, gdje će uposlenici Banke djeci približiti važnost štednje i potencijalno podstaći naviku štednje novca na edukativnim i zabavnim radionicama.

Pored toga, u suradnji sa Narodnim pozorištem u Tuzli i Pozorištem mladih u Sarajevu, NLB Banka je priredila zabavni program, dječje predstave ”Snjeguljica i čudno ogledalo” i ”Cvrčak i mrav” u prostorijama pozorišta za mališane svojih uposlenika, dok je za organizacije i udruženja koja se bave djecom bez roditeljskog staranja i djecom iz socijalno ugroženih kategorija, od kojih su neki korisnici društveno-odgovornih projekata Banke, osigurala predstave i u online formatu, kako bi uljepšali par popodneva svojim korisnicima.

Naravno, predstave će biti prikazane i za širu javnost na web stranici www.nlb-fbih.ba u periodu od 31.10. do 03.11.2022. godine.

”Izuzetno nam je važno da Svjetski dan štednje obilježimo družeći se sa našim najmlađima. Protekle dvije godine, pandemija nam nije dozvoljavala druženje sa mališanima, ali ove godine planiramo niz zabavnih i edukativnih aktivnosti. Organizirali smo radionice za djecu širom naših poslovnica s ciljem edukacije naših najmlađih. Posebno nas raduje da i ove godine djecanaših uposlenika, udruženja i organizacija sa pozitivnim učinkom na djecu,  mogu i online pogledati prestave koje će biti dostupne na našoj web stranici. Pozivamo sve roditelje da posjete www.nlb-fbih.ba u periodu od 31.10. do 03.11. kako bi sa svojim mališanima uživali u predstavama”, poručili su iz NLB Banke d.d., Sarajevo.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here