Prihvaćen grant IBRD-a u iznosu od 1,15 milijuna dolara za Fedraciju BiH

Federalna vlada dala je suglasnost za prihvaćanje granta Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), namijenjenog za financiranje projekta modernizacije vodnog i sanitarnog sektora u Bosni i Hercegovini.

47
Izvor: Reuters / Autor: Gary Cameron

Prema donesenoj odluci, Federacija BiH prihvaća grant namijenjen za financiranje ovog projekta prema Sporazumu o grantu koji je zaključen između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u ulozi administratora Trust fonda jednog donatora, u iznosu od 1.150.000 dolara, od ukupno 2.300.000 dolara grant sredstava odobrenih za BiH. Svaki naknadni iznos koji odobri donator neće prelaziti ukupno 3.500.000 dolara.

Sredstva granta koristit će se za financiranje Projekta modernizacije vodnih i sanitarnih usluga i to za podršku komunalnim poduzećima u jačanju institucionalnog, financijskog i pravnog okvira i kapaciteta u sektoru voda i komunalne djelatnosti, a radi osiguranja održivosti investicija u infrastrukturu.

Vlada FBiH potvrdila je da je dokumentacija prihvatljiva za Federaciju, a posebno Ugovor o grantu između BiH i IBRD-a.

Za realizaciju ove odluke i izvještavanje zaduženi su Federalno ministarstvo financija, te Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Jedinica za implementaciju projekta ovog ministarstva.

Odlukom je dala suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH, a za njegovo potpisivanje ovlaštena je federalna ministrica financija Jelka Milićević, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here