Počela prva Woman.Comm konferencija sa ciljem da žene educira, umreži i zabavi

Uz učešće 20 vhunskih govornika i panelista iz BiH, regije i svijeta dvodnevna Woman.Comm konferencija će biti događaj najvišeg nivoa.

183

Za razliku od velike većine zemalja, gdje žene čine manje od 10 posto menadžmenta, u Adriatic regiji, a posebno u BiH, žene čine većinu u komunikacijskoj industriji. Vode komunikacijske agencije, na čelu su marketing timova u kompanijama i marketing odjelima medija.

Upravo su one tema prve Woman.Comm konferencije u Adriatic regiji koja je počela danas u Sarajevo a koja ima za cilj da okupi sve ljubitelje komunikacijske industrije, sa posebnim fokusom na žene, da ih educira, umreži i zabavi.

Uz učešće 20 vhunskih govornika i panelista iz BiH, regije i svijeta dvodnevna Woman.Comm konferencija će biti događaj najvišeg nivoa.

Direktorica i vlasnica agencije Prefix i organizatorica konferencije Irena Miličević Vukoja kazala je da se nada da će ova konferencija pokrenuti neke nove marketinške trendove ali i potaknuti one koji stagniraju da se razbude.

Irena Miličević Vukoja je osnivačica prvog kluba Woman.Comm koji okuplja sve žene u komunikacijskoj industriji iz sfere marketinga, PR-a i medija.

“Naš cilj je da ove godine kroz svoje aktivnosti za žene klub krene iz BiH a da već sljedeće godine izađemo u regiju. Osim umrežavanja cilj je i da ženama damo priliku za razvijanje i druženja uz određne predavače širom BiH. Jedan od projekata kluba je i ova konferencija koja je dovela neka od vodećih imena zemlje i regiona ali i svijeta kada je komunikacijska industrija u pitanju”, kazala je Miličević Vukoja.

RAZBIJANJE STEREOTIPA

Na konferenciji će se uz važne društvene teme i pitanja razbiti i stereotip da samo muškarci voze Porsche, te “Šta uraditi da za komunikacijsku industriju BiH nastupe bolji dani?“, te će se rasvijetliti “Odnosi unutar oglašivačkog trokuta Agencije – Oglašivači – Mediji“. Diskutovaće se generalno o industriji i izazovima sa kojima se susreću žene, ali i muškarci.

Aleksandra Dilevska, CEO Publicis Groupe Sjeverna Makedonija i Hrvatska i CEO Publicis Groupe Adriatic otvorila je konferneciju sa temom How far is the top?

“Žene su često barijere ženi da napreduju u određenom segmentu, za razliku od muškaraca koji bi odmah svoga prijetelja, kuma doveli. To se ponavlja ali i mijenja se jer su žene jače u svojoj organizaciji. Ženska prava su ljudska prava i ljudska prava su ženska prava, tu nema rasprava. Na nama je da otključamo potencijal koji žene imaju i da ih potaknemo da se dalje razvijaju i da pokažu šta znaju. Čovječanstvo i biznis trpi jer ne dozvoljavamo ženama da se iskažu u punom svjetlu”, kazala je.

Dilevska je kazala da žene mijenjaju korporativnu kulturu i stavove.

Na pitanje How far is the top? kazala je, a prema novijim istraživanjima, da nam treba 151 godina da dostignemo nivo koji imaju muškarci u poslovnom svijetu.

“Trebamo jasno predstaviti svoje želje i ambicije jer samo tako ćemo se izjednačiti sa svojim muškim kolegama”, kazala je.

Angela Buljan Šiber, vlasnica izone.agency za digitalni marketing rekla je da je svaki pojedinac društvo i da svi možemo napraviti razlike ne trebamo čekati i govoriti kako će to neko drugi, jer je to uvriježeno u našim kulturama, nešto će neko drugi, to treba da se promijeni.

“Neće niko drugi, mi ćemo sami, to treba da tako posmatramo, jer svi moramo krenuti od sebe. Promjene se dešavaju kada ih pojedinac potakne i time društvo činimo boljim. Nikakve države, vlade ili neko treći neće uraditi ono što mi želimo. Mi to trebamo uraditi. Hajde da radimo ono što mislimo, pritisak na ženu jeste veliki ali na tome treba raditi i to treba mijenjati”, kazala je Buljan Šiber.

NAGRADA WOMAN.COMM OF THE YEAR

Ključni fokusi konferencije su komunikacija, umjetnost i kultura a sve u okvirima poslovanja i budućnosti.

Woman.Comm konferencija ća udariti temelje svjetlijoj budućnosti komunikacijske industrije.

Cilj konferencije je učesnicima dati priliku za nova iskustvena znanja iz komunikacijske industrije, stvoriti uvjete za sticanje novih poznanstava i networking te vrhunsku zabavu.

Svoju krunu na Woman.Comm of the Year, gala svečanosti, dobiti će i najuspješnija žena u svijetu komunikacija, koja je u proteklim godinama dala najveći doprinos ovoj indutriji. Gala veče upotpuniće i nastup regionalne muzičke zvijezde Petra Graše.

Organizator konferencije je Woman.Comm Club koji je pokrenut sredinom 2022. godine sa ciljem da okupi žene u komunikacijskoj industriji i slavi njihove uspjehe.

Po zavšetku konferencije bit će održana i Osnivačka skupština Udruženja oglašivačke industrije koje će utvrditi pravila poslovanja i insistirati na njihovom provođenju.

Ujedinjene u Woman.Comm Club predstavljat će još veću snagu, širit će mrežu svojih poslovnih kontakata, imat će mogućnost za dodatnu edukaciju te kroz sportske aktivnosti njegovati zdraviji način života.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here