Naslovnica Auto Naredne sedmice premijera turskog terenca

Naredne sedmice premijera turskog terenca

Turski globalni tehnološki brend, TOGG, odbrojava dane do premijere svog prvog automobila u C-SUV segmentu, koji se definira kao “pametni uređaj”.

89

U okviru ceremonije koja će se održati 29. oktobra uz učešće predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, održat će se otvaranje proizvodnih pogona TOGG-a u Gemliku.

Otvorenjem će model C-SUV, koji se proizvodio u radionici za prototipove i provodio razne cestovne testove, biti potpuno spreman za masovnu proizvodnju.

Ubrzo nakon toga, TOGG C-SUV bit će poslan u akreditirane ispitne centre kako bi se potvrdila njegova spremnost za izlazak na cestu.

TOGG-ov potpuno električni C-SUV model, koji će dobiti dokumente o odobrenju nakon homologacijskih testova koji će trajati oko pet mjeseci, trebao bi krenuti u prodaju u martu 2023.

Nakon C-SUV-a, potpuno električna limuzina u C segmentu bit će ponuđena u prodaji 2025. godine.

Nakon ovog modela slijede modeli C-Hatchback, B-SUV i C-MPV, čime će se kompletirati asortiman proizvoda TOGG-a.

S ciljem proizvodnje ovih pet različitih 100 posto električnih modela, koji će se proizvoditi na jednoj platformi, do 2030., TOGG ima za cilj doseći proizvodni kapacitet od 175.000 jedinica godišnje na kraju sedam godina i plasirati ukupno 1 milion vozila.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here