Atraktivna ponuda MG Motor vozila obogatit će cjelokupnu automobilsku ponudu na Adriatic tržištu s modelima poput prvog električnog karavanskog modela MG 5, B-SUV modela MG ZS u benzinskoj i električnoj izvedbi, C-SUV modela MG EHS u plug-in hybrid varijanti i električnog SUV-a MG Marvel R.

U 2023. godini, plan je povećati broj prodajno-servisnih mreža na 40.

Svi modeli dolaze uz jednu od vodećih garancija na tržištu – 7 godina i 150.000 km, što MG modele čini još atraktivnijima za privatne i poslovne korisnike.

Nedavno redizajniran MG ZS donosi u B-SUV segmentu nenadmašnu kombinaciju uloženog i dobivenog. Prostranost i bogata serijska oprema, uz provjerene benzinske motore, pravi su odgovor na sve životne situacije.

  • Dostupan s dva benzinska motora, ručnim i automatskim mjenjačem
  • Najizdašnija ponuda prostora u klasi (prtljažnik 448 l)
  • Posebno razvijan za ukus evropskih vozača
  • Bogata serijska oprema, sedmogodišnja fabrička garancija

Originalno predstavljen krajem 2017., 432 centimetra dug gradski SUV MG ZS najzaslužniji je za streloviti povratak MG Motor kompanije na evropsko tržište, a posebno na području Velike Britanije gdje je MG Motor proglašen za najbrže rastuću marku.

MG ZS dobija povjerenje kupaca koji traže prostran, porodično orijentiran automobil koji je opremljen najmodernijom tehnologijom. Riječ je o prvom MG modelu koji je ponudio sveobuhvatnu fabričku sedmogodišnju garanciju koju danas nude i svi ostali MG modeli. To je pokazatelj koliko proizvođač vjeruje u kvalitetu i trajnost svojih automobila.

Forma prati funkciju

Upečatljivi vanjski dizajn modela MG ZS rezultira dinamičnim i sportskim dojmom uz istovremeno zadržavanje praktičnih proporcija. Novosti na gradskom SUV-u započinju s heksagonalnom maskom koja donosi snažan nastup i predstavlja savršeni okvir za legendarni MG logo.

Uski i elegantni serijski LED-farovi izvlače se prema bokovima kako bi se dodatno naglasio sportski izgled. Svjetla za maglu u uglovima i zaštita podvozja s aluminijskim efektom u bogatijem nivou opreme zaokružuju izgled. Sa strane, nalazimo novo dizajnirane 17-inčne naplatke od lahkih legura sa dva uzbudljiva dizajna, ovisno o visini opreme. Odzada priču zaokružuju LED-svjetla prepoznatljivog svjetlosnog potpisa uz moderan crossover dizajn. Prepoznatljivosti modela ZS pridonosi i atraktivna ponuda šest vibrantnih nijansi.

Dobro poznati osjećaj

Unutrašnjost modela MG ZS oblikovana je s posebnom pažnjom kako bi se vozač i putnici na cesti osjećali kao da su u vlastitom domu. Naglasak je stoga stavljan na što veći izbor materijala mekanih na dodir, kao i finiširanje kontrastnim šavovima. Pregledna te lahko čitljiva instrument tabla u većem nivou opreme dolazi u digitalnom obliku, dok središnji infotainment zaslon (10,1 inča) dolazi serijski.

Isti nudi kontrolu digitalnog (DAB) radija, bluetooth (B) povezivost, Android Auto i Apple CarPlay, u top-opremi i prikaz iGO satelitske navigacije, odnosno 360 stepeni zadnju kameru. Uz multifunkcionalni upravljač obložen kožom, tu je i red dugmića ispod multimedije za kontrolu klimatizacije (u seriji), a upravo takve direktne komande značajno pojednostavljuju cjelokupnu logiku upravljanja.

MG ZS bogatom opremom nastoji od samog početka ugoditi svojim vozačima pa već kao osnovu, između ostalog, nudi klima-uređaj, tempomat, Hill Assist, USB-priključke i zadnje parking senzore. Kožne presvlake, navigacija, digitalni instrumenti, bolji audiosistem, senzori za kišu, električno podesivo vozačevo sjedište te još mnogo toga rezervirano je za višu razinu opreme.

Najprostraniji u klasi

Usprkos kompaktnim vanjskim dimenzijama (dužina 4332 mm) MG ZS jedan je od najvelikodušnijih modela kada govorimo o prostoru za glave, ramena ili noge putnika. Unutar 2580 mm između osovina MG ZS omogućuje udobno putno iskustvo kako za vozača tako i putnike, kao i oko 55 mm dodatnog prostora za ramena te 80 mm za glave putnika više od prosjeka klase.

Izniman volumen s 448 litara nudi i prtljažnik (oko 60 l više od prosjeka u B-SUV klasi) uz dodatnu varijabilnost koju pružaju djeljivi nasloni, a tu je i mogućnost potpunog obaranja za maksimalni volumen prtljažnika od 1375 l.

Dodatna spremišta u kabini još više naglašavaju praktičnost porodično orijentisanog MG ZS-a, baš kao i krovni nosači koji dolaze u seriji. Maksimalno opterećenje na kuki iznosi 50 kg, što je dobra vijest za sve koji preferiraju montirati bicikle odzada umjesto na krovu, dok je najveća mogućnost vuče prikolice mase do 500 kilograma.

Evropski osjećaj u vožnji

MG ZS je globalni proizvod s izrazito evropskim osjećajem u vožnji. Zahvaljujući činjenici da je tim MG’s Engineering baziran u Longbridgeu pored Birminghama, opsežno je testiran na zahtjevnim engleskim cestama (tzv. B-roads) kako bi se potpuno prilagodio evropskom ukusu.

Sve varijante dolaze sa tri moda asistencije upravljaču – Urban, Normal i Dynamic, dizajnirane da vozaču omoguće potpunu kontrolu nad načinom vožnje. Urban mod nudi lakši i brži odaziv pri niskim brzinama i prilikom parkiranja, mod Dynamic dizajniran je za veće otpore, sa većim stepenom ublažavanja te povećanom definicijom kod srednjih i visokih brzina. Mod Normal odlično suplementira karakterističan MG set-up ovjesa i dinamički odaziv za sve vozače koji žele zadržati konzistentan nivo vožnje. Ponudu motora otvara provjereni atmosferski 1,5 DOHC VTI-benzinac snage 106 KS (78 kW pri 6000 o/min.).

Četverocilindraš najviši okretni moment od 141 Nm prenosi na cestu uz pomoć uglađenog petstupanjskog ručnog mjenjača preko prednjih točkova, do 100 km/h stiže za respektabilnih 10,9 sekundi, dok najviša brzina iznosi 175 km/h. Alternativu predstavlja moderni jednolitreni T-GDI koji uz pomoć turba i direktnog ubrizgavanja goriva razvija 111 KS (82 kW pri 5200 o/min.). Benzinski trocilindraš pritom nudi čak 160 Nm okretnog momenta u izuzetno širokom rasponu okretaja (između 1800 i 4700), što rezultira vrlo uglađenom i kultiviranom vožnjom.

U varijanti sa šeststepenim ručnim mjenjačem MG ZS do 100 km/h ubrzava za 11,2 s, uz opcionalni šeststepeni automatik za 12,4 s, dok je u oba slučaja limit na 180 km/h. Zahvaljujući relativno maloj masi vozila (od 1231 kg) te sposobnom ovjesu MG ZS ne donosi samo zadovoljstvo u vožnji, već i drži potrošnju unutar prihvatljivih granica s WLTP-prosjekom između 6,6 i 7,2 litra na 100 km.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here