HT Eronet u prvih osam mjeseci ove godine investirao 22,5 milijuna KM

Prvi ovogodišnji Management Forum HT Eroneta, nakon stanke od više od dvije godine zbog pandemije, bio je prilika za zbrajanje dosadašnjih rezultata, ali i predstavljanja budućih planova te realiziranih strateških projekata.

163

Rast baze kontinuiran

Pozdravljajući nazočne, predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac naglasio je da su, unatoč činjenici da su iza, ali i ispred HT Eroneta teška i izazovna vremena, i da je vrijeme pandemije donijelo nove izazove, na što se spremno odgovorilo, rezultati poslovanja u dosadašnjem dijelu godine pozitivni.

“Zahvaljujući našem angažiranom pristupu ostvarili smo pozitivan rezultat poslovanja i pritom razvili i očuvali naše kapacitete prema još višoj razini; također smo povećali broj korisnika, tehnološki smo u stalnom usponu te s ispunjenim svim obvezama prema radnicima i zajednici. Današnji Management Forum treba biti dodatan impuls kako bismo – ne samo i de facto uspješno priveli koncu ovu godinu u svim aspektima poslovanja nego i da bismo još čvršće, zajednički, krenuli u još jednu novu i uspješniju. Neću reći da će biti lako. Naprotiv, svako razdoblje koje dolazi sve je izazovnije, i mi u HT Eronetu itekako smo svjesni toga. Ljestvicu smo podigli visoko. Samo na taj način predvodnik svih tehnoloških i drugih promjena, ukorak s ostalima, HT Eronet može biti konkurentan, ako ne i lider na tržištu”.

Primorac je govorio i o procesima upravljanja djelatnicima, naglasivši kako je kontinuirano povećanje učinkovitosti cilj dugoročne politike upravljanja ljudskim resursima te da se prirodni odljev radnika djelomično kompenzira novim zapošljavanjem, a djelomično racionalizacijom poslova i sve većom digitalizacijom procesa.

Član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk kazao je kako je HT Eronet, zahvaljujući pravodobno definiranim strateškim inicijativama, kao i iznimnom angažmanu djelatnika na provedbi istih, u razdoblju siječanj – kolovoz 2022. godine, ostvario sve ključne ciljeve.

Svakako posebno ističemo kontinuirani rast korisničke baze u svim segmentima poslovanja te daljnji organski rast poslovnih prihoda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, kao i u odnosu na postavljene planske vrijednosti za 2022. godinu. U idućem razdoblju s optimizmom očekujemo provedbu svih zacrtanih inicijativa, posebice u domeni razvoja novih konvergentnih usluga i ICT rješenja, daljnjeg rasta i nastupa na tržištu te nastavku transformacije poslovnih procesa s ključnim ciljem poboljšanja korisničkog iskustva i kompanijske izvrsnosti. Nadamo se da će postojeći globalni izazovi imati što manji utjecaj na poslovne aktivnosti HT Eroneta u interesu naše kompanije, zaposlenika i cijele zajednice”, kazao je Ruk.

Velike investicije

Članica Uprave i izvršna direktorica za financije Gordana Bilić u prvom je dijelu govorila o pozitivnom rezultatu te obrazložila uspješno završenu turističku sezonu kroz rezultate 7. i 8. mjeseca. Posebno je istaknut stalni rast prihoda od maloprodajnih i veleprodajnih usluga, na razini osam mjeseci 2022. za više od šest milijuna KM ili 4,8%. Također, raste i baza korisnika, i u segmentu pokretnih i u segmentu nepokretnih usluga, za gotovo 24.000 korisnika, odnosno 3,2%.

Prezentirana je i kratka analiza operativnih troškova, pri čemu je zaključeno da su troškovi veći nego u prethodnoj godini, ali rast troškova je manji nego rast prihoda te je visina troškova općenito u skladu s planom. U prvih osam mjeseci realizirane investicije gotovo su 22,5 milijuna KM, od čega je u izgradnju telekomunikacijske infrastrukture i unaprjeđenje mrežnih i IT sustava realizirano više od 97% navedenog iznosa, a sve u cilju unaprjeđenja usluga i brzina za krajnjeg korisnika.

Zaključeno je i da postoji potreba za daljnjom konvergencijom dana naplate i dana plaćanja te i dalje kvalitetnim upravljanjem nabavno-logističkim procesima kroz daljnju optimizaciju zaliha. Goran Kraljević, član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu, naglasio je da je temeljni preduvjet razvoja digitalnog društva kontinuirano ulaganje u sigurnu, učinkovitu i održivu mobilnu i fiksnu širokopojasnu infrastrukturu.

“Dok BiH čeka na 5G, HT Eronet će u idućem razdoblju, poštujući najviše sigurnosne standarde, nastaviti povećavati pokrivenost i kapacitete 4G/4G+ mreže, a za korisnike to znači bolje korisničko iskustvo, veće brzine i mogućnost korištenja novih naprednih usluga. HT Eronet uspješno je završio najzahtjevniju fazu BSS transformacije i implementirao integrirani servisno-orijentirani obračunski sustav (SAP Hybris) za naplatu u realnom vremenu i povezano IT okruženje (novi Order management sustav, novi Telco POS, CRM i SAP FICA sustav). Osnovni cilj svih navedenih aktivnosti je tranzicija HT Eroneta u digitalno poduzeće koje će nove proizvode i usluge agilno razvijati, testirati i usavršavati u bliskoj suradnji sa svojim krajnjim korisnicima”, kazao je Kraljević.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here