Projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery, koje finansira Evropska unija, a implementiraju i sufinansiraju UNDP i CzDA objavljuju nagradno takmičenje za najbolju fotografiju o temi “Razglednice domovine: Sve naše ljepote”.

S ciljem promocije ljepota ruralnih područja u Bosni i Hercegovini, doprinoseći na taj način i promociji turizma u Bosni i Hercegovini, projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery pozivaju sve ljubitelje fotografije da pošalju svoje uratke, te da tako učestvuju u nagradnom takmičenju i dobiju priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Fotografije treba da predstavljaju odmor u Bosni i Hercegovini kroz foto-objektiv bh. prirode imajući posebnu poveznicu sa bh. ruralnim turizmom, putom BiH ka Evropskoj uniji, ljepotama bh. poljoprivrede “od njive do stola”, biodiverzitetom bh. prirodnih ljepota, bh. ekologijom, ženama i mladim, sportsko-reakreativnim sadržajima, kulturno-historijskom naslijeđu BiH, te regeneracijom ruralnih područja. Fotografije trebaju biti napravljene vodoravno (landscape) sa najmanjom rezolucijom od 1200 x 630 piksela.

U nagradnom takmičenju mogu učestvovati svi fotografi/kinje, umjetnici/ce, građani/ke BiH, koji do 15. oktobra ove godine na e-mail adresu registry.ba@undp.org pošalju originalne i kreativne fotografije na temu “Razglednice domovine: Sve naše ljepote..”. Deset najboljih fotografija bit će korišteno za izradu razglednica najljepših predjela Bosne i Hercegovine.

Pobjednik nagradnog takmičenja će osvojiti: vikend za dvije osobe u bh. čarobnom selu, dok će drugoplasirani osvojiti insta Pixel kameru a  trećeplasirani osvojiti dron za fotografisanje. Ostalih sedam najboljih fotografija dobit će prigodne poklon pakete. Nagrade će biti dodijeljene u roku od 30 radnih dana od dana objave pobjednika.

Svaka potpuna prijava treba da sadrži: uredno popunjen prijavni obrazac i potpisanu izjavu; jednu fotografiju isključivo u digitalnom JPEG ili PDF formatu, rezolucije koja omogućava detaljan uvid u predloženi rad; (minimalno 1200 x 630 piksela). Tekstualni opis rada (u dužini od 50 do 150 riječi) koji treba da sadrži naziv fotografije, mjesto gdje je fotografija napravljena, obrazloženje šta fotografija predstavlja i koju poruku šalje.

Prijava na takmičenje mora biti individualna. Jedan podnosilac prijave na takmičenje može prijaviti najviše jednu fotografiju.

Fotografije će se ocjenjivati u odnosu na predstavljeni prijedlog, njihovu originalnost i sposobnost da se jasno pokaže tema koja promovira raznolikost agrarnih ljepota, ruralnih područja, te prirodnih i drugih potencijala u svrhu razvoja turizma i promocije BiH.

Dodatno, 50 posto cjelokupne ocjene činit će broj interakcija (lajkova) na društvenoj mreži Facebook. Sve fotografije bit će objavljene na Facebook stranici projekata “EU4AGRI”.

Pobjedničke fotografije mogu biti korištene i kao osnova za vizuale promotivnih materijala projekata EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery, kao i postavljene na drugim lokacijama van prostorija projekata, saopćeno je iz UNDP-a.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here