Počela realizacija projekta “Unapređenje poslovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1”

U Zenici je počela realizacija projekta "Unapređenje poslovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1", čiji je cilj unapređenje ambijenta i uslova za rad MSP kroz unapređenje infrastrukture i usluga u Poslovnoj zoni Zenica 1.

89
U Zenici je počela realizacija projekta “Unapređenje poslovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1”, čiji je cilj unapređenje ambijenta i uslova za rad MSP kroz unapređenje infrastrukture i usluga u Poslovnoj zoni Zenica 1.

Projektom je planirano da se na principima energetske efikasnosti izvrši rekonstrukcija zgrade anneksa B – objekta Technoparka i osigura 35 novih kancelarijskih, poslovnih prostora, namijenjenih poduzetnicima u oblastima IT, novih i inovativnih tehnologija.

Realizacijom navedenih aktivnosti želi se podstaći razvoj IT sektora i digitalizacije MSP u Gradu Zenica.

zenica

Također, implementacijom projekta će se izgraditi dodatni kapaciteti Poslovne zone, čime će se stvoriti uslovi za daljnji razvoj poduzetništva u gradu Zenica.

Predviđeno je i da Zenička razvojna agencija ZEDA, kao upravitelj Poslovne zone osigura usluge edukacije iz specifičnih znanja, novih tehnologija, odnosno robotike i upravljanja CNC mašinama za korisnike zone, odnosno MSP.

Projekat je vrijedan 544.705,20 KM, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijeđena su iz vlastitih sredstava Grada Zenica te sredstava koja su Gradu odobrena od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u iznosu od 150.000,00 KM, a shodno Ugovoru o dodjeli sredstava u sklopu Grant sheme „Izgradnja poduzetničkih zona“.

“Ovo je samo nastavak aktivnosti i nastojanja Grada Zenica i Agencije ZEDA da poboljšamo infrastrukturne uslove u Poslovnoj zoni Zenica 1. Osim unaprjeđenja uslova za rad postojećih firmi, proširenjem kapaciteta omogućit ćemo i dolazak novih privrednih subjekata. Krajnji cilj je stvoriti uslove za razvoj poduzetništva, ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Nakon okončanja procedure izbora izvođača radova koju je proveo Grad Zenica, ugovor o izvođenju radova zaključen je sa firmom “Braća Karić” d.o.o. Zenica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here