Ženske kompanije iz BiH imaju šansu ući na tržište SAD

Kompanije u prehrambenoj industriji iz BiH čije vlasnice, osnivači ili rukovodioci su žene, mogu se prijaviti za unapređenje prodaje njihovih proizvoda na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

92
we export food Žene u izvozu hrane

Naime, USAID i Catalyze su objavili javni poziv za program “Žene u izvozu hrane”, a cilj programa je da podrži 11 ženskih kompanija u prehrambenoj industriji iz zemalja Zapadnog Balkana, koje će dobiti kompletnu podršku u pripremi i realizaciji izvoza, prodaji i distribuciji u SAD.

Filly Foods Inc. kompanija koja sprovodi program je specijalizovana za prodaju etno, visoko-kvalitetne hrane sa sjedištem u Vašingtonu DC.

Ona će u okviru svoje platforme za elektronsku prodaju hrane kreirati posebnu kategoriju za proizvode žena preduzetnica i plasman na online kanalima kao što su Amazon i Walmart, i na taj način doprinijeti boljoj vidljivosti, promociji i prodaji ovih proizvoda.

Aktivnost se realizuje uz podršku regionalnog CATALYZE Programa za podsticanje rasta i razvoja malih i srednjih preduzeća (MSP), uz finansijska sredstva Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Konkurs je otvoren do 3. oktobra 2022. godine.

IZVORAkta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here