Derubis Caravans ponosni vlasnik EU certifikata i homologacije za gotovo vozilo u BiH

Cjelokupni postupak certifikacije i homologacije provela je renomirana certifikacijska kuća TÜV SUD Njemačka, a tipski certifikat za kompletno vozilo (complete vehicle) dodijelilo je Ministarstvo transporta Republike Češke.

171

Kompanija “Derubis Caravans” d.o.o. Vitez postala je zvanično jedini certificirani EU proizvođač i nositelj EU certifikacije i homologacije u Bosni i Hercegovini za gotovo vozilo.

Cjelokupni postupak certifikacije i homologacije provela je renomirana certifikacijska kuća TÜV SUD Njemačka, a tipski certifikat za kompletno vozilo (complete vehicle) dodijelilo je Ministarstvo transporta Republike Češke.

Ovo je veliki vjetar u leđa kompaniji, ali i državi Bosni i Hercegovini, koja se na ovaj način pozicionira na mapu Evrope kada je u pitanju proizvodnja ove vrste proizvoda.

“Certifikat nam je dodijeljen tik pred nastup naše kompanije na najvećem svjetskom sajmu karavana u Düsseldorfu. To znači da će našim krajnjim kupcima biti u potpunosti olakšan postupak registracije karavana koji se uz EU Izjavu o usklađivanju proizvoda (CoC) provodi u jednom danu”, kazala je Lejla Kraljević, osnivačica i izvršna direktorica kompanije “Derubis Caravans” d.o.o. Vitez.

Taj postupak je bio otežan ranije s obzirom na to da EU ne prihvata bh. homologaciju i certifikaciju, pa su krajnji kupci morali raditi postupak individualnog certificiranja.

“Nama kao proizvođaču je bio cilj što više olakšati registraciju krajnjim kupcima, što nam u konačnici osigurava nesmetanu prodaju, a samim time i popunjenost proizvodnih kapaciteta. Ekskluzivna informacija je da ove godine na sajmu predstavljamo naša tri proizvoda: Derubis Caravans Series 7, Series 5 i Derubis kamper”, otkrila nam je Lejla Kraljević.

Pored ovih izvrsnih vijesti, bitno je napomenuti da je kompanija “Derubis Caravans” d.o.o. Vitez jedini domaći proizvođač ove vrste proizvoda na teritoriju cijelog Balkana ali i šire. Kako smo već  do sada i navikli od menadžmenta ove uspješne kompanije, u narednom period nas očekuje još nekoliko ekskluzivnih i odličnih vijesti, ali o tome ćemo vas izvijestiti u narednom period.

Privredna komora Federacije BiH ovim putem čestita kompaniji “Derubis Caravans” d.o.o. Vitez na zaista odličnim uspjesima i nastavit će da prati aktivnosti koje kompanija realizuje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here