Sarajevo: Odobreno 300.000 KM za projekte iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja

Ugovore o dodjeli sredstava za tekuću godinu potpisala je danas resorna ministrica Naida Hota-Muminović sa predstavnicima 13 udruženja/ neprofitnih organizacija, a u ovu svrhu izdvojena su sredstava u ukupnom iznosu od 300.000 KM

59

Nakon provedene procedure javnog poziva, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo (KS) sklopilo je ugovore o dodjeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata/aktivnosti iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života, javlja Anadolu Agency (AA).

Ugovore o dodjeli sredstava za tekuću godinu potpisala je danas resorna ministrica Naida Hota-Muminović sa predstavnicima 13 udruženja/ neprofitnih organizacija, a u ovu svrhu izdvojena su sredstava u ukupnom iznosu od 300.000 KM.

”Ministarstvo za odgoj i obrazovanje je prepoznalo značaj socijalne uključenosti u društvene tokove djece i mladih s teškoćama, kao i značaj pružanja adekvatne podrške njihovim porodicama”, kazala je Hota-Muminović.

Dodala je kako kvaliteti odgojno-obrazovnog rada sa djecom s teškoćama u značajnoj mjeri doprinosi kontinuirana saradnja Ministarstva sa udruženjima i neprofitnim organizacijama, a koja su svojim projektnim aktivnostima involvirana u proces inkluzivnog odgoja i obrazovanja, pružanja podrške djeci i mladima sa teškoćama u razvoju, te promociji inkluzivne kulture u društvu.

“Ministarstvo će i u narednom periodu njegovati partnerski odnos sa nevladinim organizacija, u cilju unapređenja kvalitete inkluzije u našem društvu“, istakla je ministrica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here