Počeo jubilarni 20. sajam „List“ u Lukavcu

Ove godine Sajam nudi bogat programski sadržaj

63
List

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić otvorio je 20. lukavački sajam „List”. U prisustvu članova Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona te brojnih istaknutih ličnosti i zvaničnika u Lukavcu je uz bogat kulturno-umjetnički program otvoren Međunarodni sajam turizma i ekologije.

„Uzimajući u obzir da je cilj sajma „List” osim promocije i ostvarivanje pozitivnog uticaja na turistički i privredni razvoj, te stvaranje pozitivne poduzetničke klime u oblasti turizma, kao i bolje međusobno povezivanje turističkih subjekata i regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa i sa određenim strateškim opredjeljenjima Vlade Tuzlanskog kantona”, naglasio je ovom prilikom premijer Halilagić.

 

Prema navodima organizatora, ove godine se bilježi rekordan broj izlagača kao i udruženja žena u okviru Festivala hrane „Bosanska sofra”. Tako će se posjetiteljima na jubilarnom sajmu predstaviti uduženja žena sa 358 učesnica i prijavljenih 500 jela.

 

Pored prezentacije turističkih potencijala BiH, tokom tri dana sajma predstaviće se i turističke zajednice i organizacije zemalja regije – Srbije, Hrvatske, Crne Gore.

 

Ove godine Sajam nudi bogat programski sadržaj, među kojima su Dani ženskog stvaralaštva, okrugli sto o temi „Lokalni mediji u funkciji razvoja lokalne turističke ponude”, susret medija, panel diskusiju „Hijerarhija tačnosti mjerenja emisija u zrak”, okrugli sto o temi „Kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe u funkciji razvoja turizma – primjer Grada Lukavac”, sajamsku biciklijadu i novinarsku kotlićijadu dok će u završnom dijelu sajma muzički gost biti Amira Medunjanin.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here