37. Susreti plinske struke u Opatiji – šta nas čeka

Usporedo s konferencijom održat će se izložba plinske opreme i tehnologije na kojoj će brojni izlagači iz zemlje i inozemstva predstaviti napredna tehnička rješenja za plinsko gospodarstvo i energetiku.

130
plin

37. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin ove će se godine održati od 11. do 13. maja u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji. Trodnevna međunarodna plinska konferencija i izložba u Opatiji, u organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP), članice Međunarodne plinske unije (IGU) i Centra za plin Hrvatske jedna je od najvećih u jugoistočnoj Europi.

Na samoj konferenciji očekuje se veliki broj značajnih imena, a jedan od njih je i Torben Brabo, predsjednik udruge Gas Infrastructure Europe (GIE) održat će predavanje o partnerstvu plinske infrastrukture s obnovljivim i niskougljičnim molekulama, regulativi umješavanja vodika u mreže prirodnog plina kao i o mrežama čistog vodika te izložiti primjere konkretnih vodikovih koridora uz regiji.

Savjetnica za politiku europske udruge Gas Infrastructure Europe (GIE) Mathilde Blandchard govorit će o repozicioniranju plinskih infrastrukturnih kompanija u kontekstu Europskog zelenog plina i paketa Spremni za 55%, koje će za prelazak na zelenija goriva trebati nove vještine i talente. Za mlade stručnjake ovo je prilika da budu pokretači promjena i da se društveno angažiraju. Pošto energetski sustavi postaju sve više integrirani sve je veća međusobna povezanost karijera u plinskoj i energetskoj struci. Ove godine su organizatori pružili priliku ambicioznim studentima sa brojnih tehničkih i drugih fakulteta iz Hrvatske da prijave radove i predstave svoje talente izlaganjem najkvalitetnijih stručnih radova iz područja prirodnog plina i energetike.

Usljedit će nekoliko zanimljivih predavanja o utjecaju Strategije EU-a za smanjenje emisija metana na sektor prirodnog plina te izazovima i mogućnostima dekarbonizacije budućeg lanca vrijednost prirodnog plina i UPP-a. Važan dio skorašnjeg skupa bit će prezentacije više stručnih radova o primjeni pametnih tehnologija, inovacijama i digitalnoj transformaciji u plinskom sektoru. U okviru sedme tematske cjeline bit će prikazani razvojni potencijali terminala za ukapljeni prirodni plin (UPP) i njihova važna uloga u budućoj plinskoj infrastrukturi Europe i osiguranju sigurnosti opskrbe i dekarbonizaciji.

Na konferenciji će biti govora o razvoju održivog prometnog sustava s pogonom na stlačeni prirodni plin (SPP), ukapljeni prirodni plin (LNG) i ukapljeni naftni plin (UNP). Brojni domaći i inozemni stručnjaci prikazat će radove o problematici transporta, distribucije, skladištenja i potrošnje prirodnog plina u smislu osiguranja učinkovitog, sigurnog i niskougljičnog plinskog sustava. Peter Kristensen, glavni direktor strategije tvrtke Evida i predsjednik projekta Ready4H2  predstavit će projekt H2 i spremnost europskih distributera prirodnog plina za umješavanje vodika. Cilj projekta Ready4H2 novi je savez 90 lokalnih operatera distributivnih sustava iz 17 zemalja diljem Europe, posvećen razvoju i dijeljenju stručnosti i iskustava radi pripreme provođenja transformacije distributera plina prema klimatskoj neutralnosti.

Usporedo s konferencijom održat će se izložba plinske opreme i tehnologije na kojoj će brojni izlagači iz zemlje i inozemstva predstaviti napredna tehnička rješenja za plinsko gospodarstvo i energetiku. Sponzoriranje skupa pruža kompanijama jedinstvenu priliku da osnaže svoj položaj, pokažu ekspertizu i nova tehnička rješenja za svladavanje izazova plinskoga gospodarstva.

Ciljane tematske cjeline i priznati govornici odlike su skupa što spaja znanost, obrazovanje, struku i poslovne subjekte koji aktivno sudjeluju u plinskom gospodarstvu. Mobilna aplikacija dostupna prije otvaranja skupa i društvena događanja u Opatiji osigurat će dovoljno vremena za interaktivno umrežavanje i ostvarivanje novih poslovnih prilika.

 

OSIGURAJTE SVOJE MJESTO  U OPATIJI NA VRIJEME!

Preliminarni program i prijavnica dostupni su na  https://susret.hsup.hr

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here