Samsung testira tehnologiju e-Auta za baterije pametnih telefona

Samsung SDI želi izraditi baterije za mobilne uređaje koristeći isti princip koji se već koristi za baterije e-vozila.

106
stacking method
Metoda slaganja” (engl. „Stacking Method“) uključuje slaganje baterija u slojeve. Samsung SDI već koristi ovu tehnologiju za izradu Gen-5 baterija za električna vozila.
Kako piše The Elec, južnokorejski proizvođač sada to želi primijeniti i na baterije pametnih telefona i tableta.
U prijašnjim pokušajima da ovo ostvare unutarnji prostor baterije nije se mogao u potpunosti iskoristiti. Nadalje, kroz takve pokušaje, baterije koje su napravljene bile su podložne oštećenjima. No međutim, uspješan prelaz na tzv. Stacking Method mogao bi značiti 10postotno povećanje gustoće energije.
Kao rezultat toga, Samsung SDI mogao bi potencijalno ponovno profitirati od Applea, glavnog konkurenta Samsunga Electronicsa. Podsjetimo, Samsung SDI je južnokorejski proizvođač elektronskih komponenti koje pripada Samsung Electronics grupiGlavni dioničar i glavni kupac Samsung SDI-a je Samsung Electronics.
Samsung SDI je u prošlosti proizvodio baterije za MacBooks i iPad, ali još uvijek ne i za iPhone.

Priprema za masovnu proizvodnju

Kako bi testirao proces, Samsung je obavio pilot test u tvornici u Tianjinu, u Kini. Za ovo testiranje korišteni su uređaji iz lokalne tvrtke Shenzhen Yinghe Tech.
Metoda slaganja tj. Stacking Method bi se koristila za masovnu proizvodnju u tvornici u južnokorejskom gradu Čeonanu. U tu svrhu potrebno je prilagoditi 4 proizvodne linije.
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here