PRVI YOUTH BUSINESS CAMP ADRIA U SARAJEVU

Jedinstveni obrazovni program za mlade

60
FB_YBC_Sarajevo

U Sarajevu će se od 27. juna do 08. jula održati prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo namijenjen mladima uzrasta od 15 do 19 godina. Kamp se sastoji od programskog dijela koji sadrži 20 predavanja, 12 sati rada s mentorima, dva izleta te susreta i razgovora sa osobom poznatom po svom iznimnom poslovnom uspjehu u vođenju vlastite kompanije. Kamp je nastao po franšiznom modelu i certificiran je od strane World Innovation and Change Management Institute iz Ženeve.   

“Raduje nas organizacija jedinstvenog obrazovnog programa za mlade u našoj zemlji kroz koji ćemo ih upoznati sa mnogim vještinama koje im trebaju u savremenom poslovanju te da ih kroz teoriju i praktične primjere naučimo da je i u Bosni i Hercegovini moguće ostvariti uspješnu karijeru“, istakla je Asja Dupanović, vlasnica franšize za Bosnu i Hercegovinu.

Teme koje će na engleskom jeziku biti obrađene u toku boravka na kampu tiču se osnova ekonomije, biznisa i finansija što uključuje projektni menadžment, start up, intelektualno vlasništvo, odnose s javnošću, marketing, kulturološke razlike u biznisu, ali i neke od aktuelnijih tema u vezi sa digitalizacijom modernog doba kao što su: digitalni svijet, digitalne valute i online trgovanje, smjernice za kreiranje web stranica i biznisa. Mladi će također imati priliku čuti nešto o vođenju ličnih finansija, društveno odgovornom poslovanju, ljudskom kapitalu, te umijeću vođenja kompanije.

„U saradnji sa našim partnerima i sponzorima kao i predavačima i predavačicama koji imaju respektabilne karijere, osim znanja mladim ljudima želimo promovirati i vrijednosti na kojima će sa samopouzdanjem graditi svoju i budućnost naše zemlje“, naglasila je Una Bejtović, direktorica Kampa i agencije Bejtovic Communications koja je partner za provedbu Kampa u Sarajevu.

Rani upis je u toku, a više informacija je dostupno na zvaničnoj web-stranici Kampa https://youthbusiness.camp

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here