Mikejla Koel odbila milion dolara od Netfliksa

Serija je zasnovana na njenom ličnom iskustvu.

96
Mikejla Koel

Mikejla Koel, kreatorka i zvijezda serije “I May Destroy You”, prvo je ponudila seriju Netfliksu, koji joj je ponudio milion dolara unaprijed. Međutim Netfliks je odbio da joj da bilo koji procenat autorskih prava.

Mikejla je tokom telefonskog razgovora sa jednim od direktora Netfliksa tražila pet posto autorskih prava, a na drugoj strani je dočekala tišina.

Tako je u jesen 2017. potpisala ugovor sa BBC koji joj je dao potpunu kreativnu kontrolu i vlasništvo nad njenom emisijom.

Mikejla Koel je prešla dug put u stvaranju “I May Destroy You”, nove dramske serije na HBO koja se bavi psihološkom realnošću i emocionalnim putovanjem kroz koje prolazi nakon seksualnog napada. Serija je zasnovana na njenom ličnom iskustvu.

U proljeće 2017. ponudila je seriju Netfliksu i oni su odmah prepoznali njen potencijal. Istodobno su joj ponudili milion dolara, ali su odbili da joj daju bilo kakav procenat autorskih prava. Koel nije prihvatila ovu ponudu.

Takođe je prestala da radi sa svojom američkom agencijom CAA kada je shvatila da oni računaju i na procenat svoje zarade.

Zatim je na jesen ponudila seriju BBC-u, koji se obavezao da će joj dati potpunu kreativnu kontrolu i prava na emisiju. HBO se kasnije udružio u koprodukciji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here