Razmazite se luksuznom prirodnom kozmetikom DiNatura

DiNatura svoju inspiraciju u stvaranju kozmetičkih proizvoda nalazi u prirodi i vodi se time da priroda uvijek zna najbolje. Sve se radi ručno, a proizvodi sadrže visokokvalitetne i pažljivo probrane sirovine porijeklom iz EU.

105

DiNatura je sarajevski brend koji od 2019. godine proizvodi luksuznu prirodnu kozmetiku i čije su recepture rezultat dugotrajnog istraživanja iscjeljujućih i uljepšavajućih moći prirodnih sastojaka. Iako globalno raste svijest o važnosti zdrave ishrane i generalno zdravog načina života, tek u posljednjih nekoliko godina počinje se pridavati značajnija pažnja sastavu proizvoda koji se nanose na najveći ljudski organ – kožu. Prirodna kozmetika djeluje u harmoniji sa tijelom i dopušta koži da lakše funkcioniše i obnavlja se.

 Uvijek prirodno

Birajući prirodnu kozmetiku, činimo dobro za svoje tijelo, ali i za okolinu, jer se koriste sastojci iz održivog uzgoja u kojima nema teških hemikalija, koje bi u konačnici završile u našem okolišu putem otpadnih voda. Kada nanesete kozmetički proizvod na kožu, on lagano prodire kroz nekoliko njenih slojeva i dospijeva u krvotok, pa na taj način ima direktan utjecaj na funkcionisanje tijela. Stoga je veoma bitno obratiti pažnju na to šta se u njemu nalazi. Upotrebom prirodne kozmetike izbjegava se potencijalno negativni efekat, koji sintetički sastojci mogu imati na organizam. Prirodni sastojci su bogati vitaminima, masnim i voćnim kiselinama, koje pomažu koži i tijelu da obavljaju svoje funkcije optimalno i da se izbjegnu potencijalne alergijske reakcije, zbog čega se značajno razlikuju od sintetičkih.

Kompletan proces proizvodnje u DiNaturi se odvija ručno, sa velikom preciznošću i pridavanjem pažnje i najsitnijim detaljima, te strogom kontrolom kvaliteta finalnih proizvoda. Radi se u manjim serijama, čime se osigurava svježina proizvoda korisnicima. U raznolikoj paleti proizvoda se nalaze proizvodi za njegu lica, tijela i kose i većina proizvoda ne sadrži nikakve konzervanse. Iako je uvriježeno mišljenje da su žene primarne korisnice prirodnih kozmetičkih proizvoda, DiNatura nudi i kolekciju proizvoda za muškarce, koja se pokazala veoma traženom, prvenstveno proizvodi za njegu brade. U ponudi su i svijeće od pčelinjeg voska, koje su poznate po tome da traju duže, manje čade i čiste zrak tako što emituju negativne jone.

 Pokloni za sve

Posljednji novitet iz DiNatura asortimana je Badem kolekcija proizvoda za lice, bazirana na čudotvornom bademovom ulju. Namijenjena je ženama i sadrži tri proizvoda: Face Cream Almond (dnevnu kremu za lice sa alantoinom), Face Peeling Almond (piling sa mljevenim košpicama masline) i Makeup Remover Milk Almond (nježno mlijeko za skidanje šminke). Proizvodi su dostupni u nekoliko gradova u BiH i u nekoliko web trgovina, a DiNatura prima i direktne narudžbe.

Ukoliko tražite poklon za dragu osobu ili za poslovne partnere, DiNatura ima izvrsnu ponudu luksuznih poklon setova u kojima proizvode možete kombinovati po želji ili odabrati neke od ponudjenih kombinacija. Više informacija možete dobiti putem emaila info@dinatura.ba ili telefona 061 555 186.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here