Izabrana najuspješnija preduzeća u Republici Srpskoj u 2021. godini

U okviru tradicionalne manifestacije Privredne komore Republike Srpske "Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021. godinu"

184

Zvornička “Alumina” proglašena je za najuspješnije veliko privredno društvo u Republici Srpskoj u okviru tradicionalne manifestacije Privredne komore Republike Srpske “Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021. godinu”, koja je održana  u Banjoj Luci.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je “Celeks” iz Banja Luke, dok je treću poziciju zauzeo “Kolektor CCL” iz Laktaša.

Najuspješnije srednje privredno društvo u Republici Srpskoj je “SCAI-Adapter” iz Broda, drugo mjesto pripalo je banjalučkoj “Nori plast”, a treće kompaniji “Savoks” iz Milića.

U kategoriji najuspješnijih malih proizvodnih privrednih društava priznanja su dobili “Dedina” iz Dervente, Kovačnica “Sakramentski” iz Bijeljine, “Kompoziti” iz Rudog, “Mediteran inoks” iz Čelinca i Podrumi manastira Tvrdoš iz Trebinja.

 

Za najveći ostvareni iznos u prošloj godini priznanja su dobili “Alumina” iz Zvornika, EFT – Rudnik i termoelektrana “Stanari” i “R-S silikon” iz Mrkonjić Grada.

Prema odluci Komisije, najuspješniji direktori su Darinka Banjac, direktor kompanije “MI sistemi” /”M&I Systems/ iz Banja Luke, Anđela Čulina, direktor kompanije “Margo” iz Istočnog Sarajeva, Zorica Savić, direktor kompanije “Lipa drvo” iz Prijedora, Slađana Pandilovski, zamjenik direktora kompanije “San Marko” iz Bijeljine i Brankica Sušić, direktor kompanije “Košuta” iz Doboja.

U okviru projekta promocije domaće proizvodnje “Naše je bolje”, za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda priznanja su uručena preduzećima “Ligno komerc” iz Banja Luke za liniju proizvoda “radna odjeća – medicinski program”, “Satvork” iz Banja Luke za softverski sistem za upravljanje i optimizaciju voznog parka SATIRS, “Mira” iz Prijedora za proizvod “Prekrašni”, “Agroplan” iz Bijeljine za liniju organskih proizvoda, kao i “Drvo mont” iz Šipova za liniju proizvoda drvene brvnare.

Nagrada za razvoj turizma otišla je u Grad Sunca – Trebinje i Olimpijski centar Јahorina.

Posebno priznanje za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem pripalo je Kotor Varošu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here