Intenzivirati aktivnosti na digitalizaciji bh. društva

Odbor je dao saglasnost da se pokrene procedura pripreme organizacije Izborne skupštine IKT Asocijacije do 30.09.2021.godine, kao i preduzimanje aktivnosti da u radu IKT asocijacije pri  VTK BiH uzme učešća što je moguće veći broj privrednih društava iz ovog sektora.

42
Digitalizacija u BiH

Na redovnoj sjednici Odbora IKT asocijacije  Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, članovi Odbora su razgovarali o pitanjima intenziviranja započetih razgovora IKT Asocijacije Vanjskotrgovinske komore BiH sa svim izvršnim nivoima vlasti, Regulatornom agenciji za komunikacije BiH, Agencijama za bankarstvo svih nivoa vlasti u smislu konkretizacije Zaključaka sa prethodnih sastanaka.

Pokrenuta je inicijativa da se intenzivnije uspostavi saradnja sa svim granskim asocijacijama koje djeluju u  VTKBiH u cilju implementacije softverskih rješenja domaćih IT kompanija u nadolazećim vremenima digitalizacije BH društva, a posebno procesa u realnom sektoru proizvodnje.

Odbor je dao saglasnost da se pokrene procedura pripreme organizacije Izborne skupštine IKT Asocijacije do 30.09.2021.godine, kao i preduzimanje aktivnosti da u radu IKT asocijacije pri  VTK BiH uzme učešća što je moguće veći broj privrednih društava iz ovog sektora. Cilj svih ovih aktivnosti je pomoći ovoj industriji u rješavanju problema i pokretanju novih projekata iz oblasti digitalizacije društva,a čiji bi glavni nosioci bile domaće kompanije, te stvaranju boljeg ambijenta privređivanja IKT industrije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here