Općina Centar: Poziv maloj privredi za finansiranje po povoljnim uvjetima

Visina odobrenih sredstava za privredna društva je do 300.000 KM, odnosno za samostalne poduzetnike do 100.000 KM

8
Centar

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje prijava za odobrenje finansiranja po povoljnim uvjetima objavljen je na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji koji je prošle godine potpisan između Općine Centar i Bosna Bank International d.d. Sarajevo.

Pravo apliciranja za finansiranje imaju subjekti male privrede, fizičke (obrtnici i samostalne djelatnosti) i pravne osobe koje trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka, odnosno dobiti na način kako je to propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede. Svi koji žele aplicirati moraju imati sjedište na području općine Centar ili su kao vlasnici stanovnici ove gradske općine, da uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze, aktivno posluju i imaju uposlene radnike, posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta…

U objavljenom javnom pozivu su navedeni kriteriji za odabir korisnika linije finansiranja, kao i potrebna dokumentacija koju aplikanti moraju dostaviti. Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje u skladu s uvjetima javnog poziva traje do potrošnje iznosa predviđenog za subvenciju, odnosno najkasnije do 30. juna 2021. godine.

Potpisanim ugovorom o poslovnoj saradnji Općina Centar izdvaja 340.000 KM koje će biti iskorištene za subvencioniranje cjelokupne profitne marže od 3,19 posto, odnosno ova sredstva će omogućiti subjektima male privrede dobijanje kreditnih sredstava bez kamate, dok je BBI banka osigurala sredstva u iznosu od 17,5 miliona KM.

Visina odobrenih sredstava za privredna društva je do 300.000 KM, odnosno za samostalne poduzetnike do 100.000 KM.

Zahtjevi za finansiranje sa potrebnom dokumentacijom potrebno je podnijeti lično na protokol ili preporučenom poštom na adresu “Bosna Bank International” d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b. ili putem elektronske pošte: linijaopcinacentar@bbi.ba, u zatvorenim kovertama s naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Općine Centar Sarajevo”, saopćeno je iz Općine Centar.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here