Saglasnost za podsticaje privredi RS u iznosu od četiri miliona KM

Planirano je da se najmanje 25 posto sredstava koristi za podsticanje realizacije projekata privrednika koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili prihod u 2020. do 3.000.000 KM

29

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na plan korištenja sredstava za podsticaje privrednim subjektima u iznosu od 4.000.000 KM, koja su planirana u budžetu Ministarstva privrede i preduzetništva za 2021. godinu. Naime, Zakonom o podsticajima u privredi RS propisano je da ministarstvo, uz saglasnost Vlade Republike Srpske, posredstvom plana korištenja sredstava, utvrđuje namjenu podsticajnih sredstava, kao i ciljne grupe koje se podstiču u određenoj fiskalnoj godini.

Planom utrošaka sredstava  definirano je da pravo na podsticajna sredstva ostvaruju privredni subjekti iz nadležnosti Ministarstva privrede i preduzetništva, a riječ je o privrednim subjektima čija je pretežna (osnovna) djelatnost iz sektora C – Prerađivačka industrija i to od C13 do C17, C22, C23 i od C25 do C33. Osim navedenog, planirano je da se iznos od najmanje 25 posto od ukupno raspoloživih sredstava koristi za podsticanje realizacije investicionih projekata privrednih subjekata koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili poslovni prihod u 2020. godini do 3.000.000 KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here