U 2021. u KS bit će izgrađeno i rekonstruirano oko 25 kilometara saobraćajnica

Bit će izvršene i sanacije mrežastih pukotina, nivelisanje šahtova i ulegnuća, ugradnja zaštitnih odbojnih ograda, te druge aktivnosti

68

Programom održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2021. godinu, koji je usvojila kantonalna sarajevska Vlada, predviđena je realizacija 52 projekta, od čega se njih 23 odnose na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, a 29 ih se tiču rehabilitacije i investicionog ulaganja.

Ukupna dužina saobraćajnica koje će biti tretirane kroz radove izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije je oko 25 kilometara.

“Ove godine Ministarstvo saobraćaja, zajedno s Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, planira značajne intervencije održavanja na području Kantona. Te intervencije će uključivati pojačano investiciono održavanje na zamjeni dotrajale i oštećene saobraćajne signalizacije, ali i dopunu one koja nedostaje“, izjavio je kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Pored toga, bit će izvršene sanacije mrežastih pukotina, nivelisanje šahtova i ulegnuća, ugradnja zaštitnih odbojnih ograda, te druge aktivnosti i radovi tekućeg održavanja.

Održavanje će se obavljati na kompletnoj mreži saobraćajnica koja je dužine 300 kilometara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here