Iz Wizz Aira predviđaju normalizaciju letenja do konca ljeta

Britanska vlada, međutim, razočarala je aviokompanije i potrošače prošlog petka kad nije najavila kad se putovanja mogu ponovno pokrenuti

45

Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air predviđa da bi se letenje moglo normalizirati tek koncem ljeta, jer putnička industrija ulazi u drugu godinu pandemijskih ograničenja.

Iz Wizz Aira su danas najavili kako misle da će se tempo oporavka putovanja ubrzati jer su nacionalni programi vakcinisanja napredovali na ključnim tržištima, uključujući Mađarsku, Britaniju, Poljsku i Italiju.

Britanska vlada, kako prenosi SeeBiz, razočarala je aviokompanije i potrošače prošlog petka kad nije najavila kad se putovanja mogu ponovno pokrenuti i koje će se zemlje naći na zelenoj listi odredišta s malim rizikom.

Uprkos trenutnoj nesigurnosti, konkurentske avio kompanije easyJet i British Airways u srijedu su bile optimistične da će se neka putovanja ponovno pokrenuti od 17. maja, na najraniji datum za koji je Velika Britanija rekla da je moguć.

Iz Wizz Aira navode da trenutna neizvjesnost znači da ne mogu iskazati finansijske smjernice za svoju novu poslovnu godinu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here