Gebrüder Weiss se useljava u novi logistički centar u blizini Graza

Logistička kompanija ulaže 28 miliona eura u moderni terminal / Proširen logistički i manipulativni prostor / Kurs postavljen za dalje širenje poslovanja

134
Gebrüder Weiss je otvorio novi logistički centar na lokaciji Kalsdorf pored

Međunarodna transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss otvorila je novu lokaciju u Kalsdorfu u blizini Graza / Austrija. Najsavremeniji terminal ukupne površine od oko 70.000 kvadratnih metara zamjenjuje prethodni logistički objekt u glavnom gradu Štajerske. Logistička kompanija uložila je oko 28 miliona eura u novu zgradu, koja je završena za manje od godinu dana. “Dostigli smo ograničenja kapaciteta bivše lokacije. Novi objekt omogućit će nam daljnji rast i pružiti još viši nivo usluge našim klijentima. Naših 180 zaposlenika raduje se mogućnostima koje nudi nova infrastruktura, “kaže Gerhard Haas, direktor poslovnice Gebrüder Weiss Graz.

Lokacija u Kalsdorfu smještena je u neposrednoj blizini autocesta A9 i A2, a između ostalog obuhvata logističku halu od 16.500 m2, te manipulativni prostor površine 6.500 m2. Broj utovarnih prilaza više je nego udvostručen i trenutno ih je 92. Najmoderniji video sistem za mjerenje tereta osigurava siguran i efikasan utovar kamiona. Posebna pažnja prilikom planiranja lokacije posvećena je i pitanjima zaštite životne sredine, a radovi na izgradnji fotonaponske instalacije trebali bi započeti u drugom tromjesečju 2021. „To će nam omogućiti da proizvodimo 920 megavat-sati električne energije godišnje i uštedimo čak 75 tone CO2 “, objašnjava Haas.

Porast broja pošiljki

Logistička hala sa 16.500 m2 skladišnog i 6.500 m2 manipulativnog prostora

Lokacija u Grazu je ključna veza transportne mreže Gebrüder Weiss-a za jugoistočnu Evropu. Količina pošiljki prevezenih drumom u 2020 godini uprkos krizi sa koronavirusom zabilježila je godišnji porast od tri posto. Najjači faktor koji je potaknuo rast je isporuka na kućnu adresu, gdje se broj obrađenih pošiljki povećao za 38 posto. Segment logističkih rješenja također se pozitivno razvio dobitkom ključnih kupaca iz automobilske i metaloprerađivačke industrije a svakako i industrije robe široke potrošnje. „Naši korijeni u regiji sežu duboko, a naše logističke usluge posebno podržavaju lokalnu ekonomiju“, kaže Haas.

Gerhard Haas, direktor poslovnice Gebrüder Weiss Graz.

Direktor poslovnice također pridaje posebnu važnost i školovanju. U 2020 godini u poslovnici je bilo 14 pripravnika. “I ove godine planiramo održati isti nivo”, kaže Gerhard Haas, naglašavajući važnu ulogu kompanije u obuci sljedeće generacije. Trenutno kompanija traži dispečere, posebno za nacionalne i međunarodne prevoze.

 

Fotografija: Gebrüder Weiss je otvorio novi logistički centar na lokaciji Kalsdorf pored Graza (Izvor: Gebrüder Weiss/ Wolfgang Croce)

 

Fotografija:  Logistička hala sa 16.500 m2 skladišnog i 6.500 m2 manipulativnog prostora (Izvor: Gebrüder Weiss/ Wolfgang Croce)

 

Fotografija: Gerhard Haas, direktor poslovnice Gebrüder Weiss Graz. (Izvor: Gebrüder Weiss/ Wolfgang Croce)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here