Posljednjih dana region su obišle informacije prema kojima bi Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limiteda, nakon nekoliko ranijih pokušaja ipak mogao doći do većinskog udjela u Krašu i to preko Pivca.

Većinski vlasnik Kraša, međutim, to demantira.

– Apsolutno netačno! Takve su glasine u rangu jednako netačnih tvrdnji da smo radnike prisilili da prodaju dionice, koje se također tu i tamo povlače u javnosti. Podsjećam na to da su radnici okupljeni u Kraš ESOP-u glasali sa skoro 99 posto udjela u prisutnom temeljnom kapitalu društva za prodaju dionica na svojoj skupštini. Kraš-ESOP tada je raspolagao s 18,44 posto Kraševih dionica, a okupljao je više od 1000 članova.

I na najnovija nagađanja, ova oko prodaje dionica, odgovorit ću što sažetije i jasnije – Mesna industrija Braća Pivac od samog je početka kupovine dionica Kraša, koje je započelo prije više od 10 godina, jasno isticala da dionice kupuje jer smatra da je Kraš vrijedna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom. Naš je cilj i interes kao većinskog vlasnika Kraša njegovo daljnje jačanje i razvoj, a ne prodaja.

Uostalom, to smo već i dokazali kod preuzimanja drugih kompanija u Grupi Pivac, u koje smo dodatno investirali i tako ih ojačali te poboljšali njihovu poziciju na tržištu, izjavio je za Jutarnji list Ivica Pivac, a prenosi SEEbiz.

– Poslovanje kompanije u nadležnosti je Uprave s kojom smo zadovoljni i u koju imamo povjerenje da radi na dobrobit zaposlenika i potrošača i s fokusom na daljnji razvoj, investicije i restrukturiranje. Vjerujemo da su njihove poslovne odluke usmjerene na optimizaciju poslovanja s ciljem daljnjeg jačanja Kraša i zadržavanja liderske pozicije u konditorskoj industriji u regiji. Uz to, i nerevidirani podaci za 2020. pokazuju dobre poslovne rezultate i potvrđuju njihov rad, zaključio je Pivac.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here